nieuws

Nieuw richtsnoer EFSA moet voor meer duidelijkheid zorgen

Algemeen

Nieuw richtsnoer EFSA moet voor meer duidelijkheid zorgen

EFSA wil met een nieuwe en doelgerichtere aanpak helpen om wetenschappelijk advies te verbeteren. Er zijn vaak nog onzekerheden op dit gebied.

Barbara Gallani, hoofd communicatie bij EFSA: “EFSA’s gezamenlijke aanpak tegen onduidelijke analyses en onduidelijke communicatie moet ervoor zorgen dat er duidelijkheid ontstaat over wetenschappelijk advies voor beslissende partijen in de Europese food sector”.

Hulp van experts

Een zogeheten Guidance Document van EFSA bij onduidelijke communicatie moet een innovatieve en praktische tool zijn voor bedrijven om ze hierbij te helpen hierbij.

De publicatie van EFSA is gebaseerd op sociaal onderzoek en expertise. Het is de eerste keer dat de EFSA gebruik maakt van experts op het gebied van sociale wetenschap. Sociologen en psychologen hebben geholpen bij de ontwikkeling van de publicatie.

Ook partners uit de Europese Commissie en Europese lidstaten zijn nauw betrokken bij het proces. Zij zijn constant op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en hebben zelf meegeholpen door workshops en vergaderingen te organiseren.

EFSA wil op deze manier meer duidelijkheid creëren en de Europese voedingsmarkt veilig houden.

Reageer op dit artikel