nieuws

Nestlé kondigt concrete plannen aan om plastic afval te verminderen

Algemeen

Nestlé kondigt concrete plannen aan om plastic afval te verminderen

Nestlé kondigt een reeks acties aan om haar doelstelling van 100% recyclebare of herbruikbare verpakkingen in 2025 te behalen. De multinational hoopt zo verdere stappen te zetten om de hoeveelheid plasticafval fors te reduceren.

CEO van Nestlé, Mark Schneider: “Onze visie en ons actieplan geven richting aan de verbintenis en specifieke aanpak die we zijn aangegaan voor het terugdringen van de hoeveelheid plastic verpakkingsafval”.

Minder plastic afval maar hoe?

Nestlé wil tussen 2020 en 2025 al het gebruik van plastic verpakkingsmateriaal dat niet of moeilijk te recyclen is afbouwen. Nestlé wil alternatief verpakkings materiaal ontwikkelen. Ook gaat het bedrijf samenwerkingen aan met verschillende bedrijven.

Papierenverpakking

Vanaf februari 2019 zal Nestlé beginnen met het vervangen van plastic rietjes door rietjes van andere materialen, zoals papier en andere innovatieve ontwerpen, om zwerfafval te verminderen. In het eerste kwartaal van 2019 zal het concern een papierenverpakking introduceren voor Nesquik. Hierna wil het bedrijf hetzelfde doen voor tussendoortjes van Yes, Smarties en Milo.

Nestlé Waters verhoogt het gerecyclede pet-gehalte in zijn flessen wereldwijd tot 35% in 2025. In de Verenigde Staten is het zelfs de bedoeling om de hoeveelheid pet met vijftig procent te verhogen.

Biologisch afbreekbaar

Verder gaat Nestlé samenwerken met externe partners. Zo is het een wereldwijde samenwerking aangegaan met Danimer Scientific om een biologisch afbreekbare waterfles te ontwikkelen. Ook gaat het bedrijf samenwerken met PureCycle Technologies om gerecycled polypropyleen te produceren dat geschikt is voor gebruik bij levensmiddelen.

Wegwerpplastic

Nestlé geeft aan zich ervan bewust te zijn dat er geen beter plek is om te starten met plastic afval verminderen dan bij jezelf. Daarom gaat het bedrijf ook zelf maatregelen treffen. Zo gaan alle 4200 Nestlévestigingen ernaar streven om wegwerpplastic niet meer te gebruiken. Ook zullen medewerkers van Nestlé op alle locaties hun vrijwilligersdagen besteden aan het opruimen van zwerfafval.

Reageer op dit artikel