nieuws

Financiële steun door IMVO-voucher voor duurzame ondernemingen

Algemeen

Financiële steun door IMVO-voucher voor duurzame ondernemingen

Ondernemers met duurzame, internationale ambities kunnen in 2019 weer IMVO-vouchers aanvragen. Met deze subsidieregeling krijgen mkb-bedrijven 50 procent (maximum bedrag van 10.000 euro) terug van de onderzoekskosten naar duurzaam en verantwoord ondernemen.

De voucher kan ingezet worden voor onderzoek en advies naar arbeidsomstandigheden, de mensenrechtensituatie en het milieubeleid in ontwikkelingslanden. In opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken verzorgt MVO Nederland de beoordeling en de toekenning van de IMVO-vouchers.

Voorwaarden                                   

Om voor een voucher in aanmerking te komen moeten ondernemers wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de onderneming in bepaalde landen actief zijn. Moet het bedrijf vijf tot 250 medewerkers hebben, moet het advies of de onderzoeksvraag gaan over internationale ketens en het bedrijf moet partner zijn (of worden) van MVO Nederland.

Zodra het bedrijf aan de eisen voldoet kan het via een aanvraagformulier de voucher aanvragen.

Moyee Coffee

Moyee Coffee is een bedrijf dat gebruik gemaakt heeft van een IMVO-voucher. Ze heeft een trainingsprogramma opgezet voor koffieboeren in Ethiopië. Hiermee wil Moyee de boeren een kans geven om hun landbouwproductie te verbeteren.

Mark Kauw van Moyee Coffee: “De IMVO-voucher biedt een kans om iets heel concreets uit te voeren waar je anders niet de middelen voor hebt. Zonder de voucher hadden wij dit onderzoek niet gedaan en hadden we die kwaliteitsslag niet kunnen maken.”

Reageer op dit artikel