nieuws

Brightland Campus Greenport Venlo breidt verder uit

Algemeen

Brightland Campus Greenport Venlo breidt verder uit

Brightland Campus Greenport Venlo heeft 21 nieuwe Box-in-Boxen en het Nutrional Concepts lab geopend. In de boxen komen elf nieuwe bedrijven en instellingen. Het Nutritional Concpets lab is het tiende onderzoekslaboratorium op de campus.

De Box-in-Boxen zijn ruimtes van 24m2die kunnen dienen als kantoor, lab of R&D-faciliteit. Met de elf nieuwe instellingen en bedrijven die hun intrek nemen zijn er nu in totaal 52 bedrijven actief op de campus.

 

NCL

Het Nutritional Concepts Lab (NCL) is een R&D-faciliteit voor de verwerking van groenten en fruit tot gepersonaliseerde voedingsproducten. In het lab wordt onderzoek uitgevoerd voor verschillende bedrijven uit de regio. Theo de Kok, hoogleraar Toxicogenomics aan Maastricht University, begeleidt het onderzoek.

 

“Een groot deel van de faciliteiten die wij nodig hebben, vinden we op de campus. De machines in het nieuwe lab sluiten perfect aan bij het onderzoek dat we gaan doen: hoe kun je door slimme combinaties van groente en fruit nieuwe producten ontwikkelen die je op de genetische kenmerken van een individu kunt afstemmen? Ook kunnen we gebruik maken van andere faciliteiten op de campus”, aldus De Kok.

 

In het eerste kwartaal van 2019 wil de campus nog verder uitbreiden. Er worden nog 31 nieuwe boxen ontwikkeld in het campusgebouw Villa Flora.

Reageer op dit artikel