nieuws

Unilever neemt Indiase voedingstak GSK over

Algemeen

Unilever neemt Indiase voedingstak GSK over

Unilever neemt de Indiase voedingstak van GlaxoSmithKline (GSK) over. Het gaat om de Zuid- Aziatische deel van Health Food Drinks-divisie. Unilever betaalt 3,3 miljard euro voor de overname.

De overname bevat drie onderdelen: het samengaan van de beursgenoteerde onderdelen van beide bedrijven in India, de overname van een belang van 82 procent in GSK Bangladesh en de verwerving van commerciële activiteiten en bezittingen buiten India.

Sterkste uit de strijd

Met de overname troeft Unilever onder andere Nestlé en Coca-Cola af. Zij waren ook geïnteresseerd in het onderdeel. Health Food Drinks is voornamelijk groot geworden door Horlicks, een drankje op basis van melk en granen.

Nitin Paranjpe, President Food & Refreshment Unilever: “We zijn erg blij met de overname van het GSK Health Food Drinks-assortiment. Horlicks heeft een bekende naam over de hel wereld. De overname is een transformatie voor onze Foods and Refreshment afdeling.”

Overname gericht op de toekomst

Met de overname maakt Unilever een slimme stap. India is op dit moment de belangrijkste opkomende markt voor het bedrijf. De overname is waarschijnlijk de laatste grote zet van Unilever baas Paul Polman. Hij kondigde vorige week aan te vertrekken.

Reageer op dit artikel