nieuws

Ioniqa Technologies doet moeilijke recycling voor Coca-Cola

Algemeen

Ioniqa Technologies doet moeilijke recycling voor Coca-Cola

The Coca-Cola Company heeft een leningsovereenkomst afgesloten met Ioniqa Technologies voor het omzetten van moeilijk recyclebaar plastic afval in hoogwaardig pet voor voedselverpakkingen.

Met de overeenkomst wordt een versnelde ontwikkeling beoogd voor het verkrijgen van hoogwaardig pet uit gerecycled materiaal dat kan worden gebruikt in de flessen van Coca-Cola.

 

World Without Waste

De investering van Coca-Cola past goed bij de visie van het bedrijf, met het zogeheten ‘World Without Waste’.

 

Een van de doelen daarvan is om in 2030 verpakkingen te hebben, die zijn gemaakt van ten minste 50% gerecycled materiaal. Met de nieuwe technologie die Ioniqa Technologies kan Coca-Cola ook flessen recyclen die dat eerder niet gerecycled konden worden zoals gekleurde pet-flessen. Hierdoor draagt het plan bij aan de kringloopeconomie.

 

“De samenwerking met The Coca-Cola Company betekent opnieuw erkenning voor onze beslissing om dit unieke proces, waarmee moeilijk te recyclen pet-afval wordt omgezet in kwalitatief goed materiaal dat geschikt is voor voedselverpakkingen, op de markt brengen”, zegt Tonnis Hooghoudt, CEO bij Ioniqa.

 

“Het proces van Ioniqa kan aanzienlijk bijdragen aan het terugwinnen en hergebruiken van plastic dat anders mogelijk niet gerecycled zou worden, terwijl het pet levert dat geschikt is voor voedselverpakkingen.

Reageer op dit artikel