nieuws

Fabian Lindner Nederlandse student-ondernemer van het jaar 2018

Algemeen

Fabian Lindner Nederlandse student-ondernemer van het jaar 2018

Fabian Lindner uit Wageningen is uitgeroepen tot Nederlandse student-ondernemer van het jaar 2018. Hij heeft met zijn onderneming Zzinga een nieuw duurzaam product ontwikkeld en op de markt gebracht. Dit drankje is gebaseerd op het concept van honingwijn.

Het is dit jaar de vierde keer dat deze competitie in Nederland werd gehouden. De Global Student Entrepreneurs Awards zijn een initiatief van de Entrepreneurs’ Organization, een internationaal netwerk waar ondernemers elkaar ondersteunen door met elkaar ervaringen over ondernemerschap te delen.

IJzersterk product

Lindner, student Marketing & Economics aan de Wageningen Universiteit, wil met zijn bedrijf mensen bewust maken van bijensterfte. In Nederland wordt op dit moment namelijk de helft van de bijen met uitsterven bedreigd.

 

De jury koos voor Lindner omdat hij een duidelijke visie heeft en weet hoe hij zijn bedrijf verder wil ontwikkelen. Ook is hij verder gegaan met testen en optimaliseren van de smaak van het drankje. Hiervoor is hij bij festivals in Nederland en smaakevenementen in andere Europese landen geweest. Zo ontstaat er volgens de jury een ijzersterk product. De jury bestond uit studentondernemers, ervaren ondernemers en scale-up ondernemers.

 

Door naar China

Lindner mag door zijn winst Nederland vertegenwoordigen in de finale in China. Tijdens de finale nemen meer dan vijftig studentenondernemers uit 23 verschillende landen het tegen elkaar op. Hij krijgt in aanloop naar de finale professionele begeleiding van ervaren Nederlandse ondernemers en een geldbedrag van 5000 euro.

 

Voor de Global Student Entrepreneur Awards waren negen studentondernemers genomineerd, die allen op dit moment nog studeren aan hbo of universiteit. De genomineerden kwamen van de University of Amsterdam, Wageningen University and Research, NHTV, Haagsche Hogeschool, Tilburg University, Radboud University, Maastricht University, The Hague University en Hogeschool InHolland Diemen en Hogeschool Rotterdam.

Reageer op dit artikel