nieuws

Ondernemersacademie Food moet slagersbranche helpen

Algemeen

Ondernemersacademie Food moet slagersbranche helpen

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer heeft maandag 26 november de Ondernemersacademie Food in Houten officieel geopend. De nieuwe opleiding heeft als doel instromers, die kiezen voor het ondernemerschap in food, op te leiden.

Het idee van de opleiding is om een bijdrage te leveren aan het tekort aan opvolgers in foodspeciaalzaken. Met de opleiding wilden de initiatiefnemers de ambachtelijke slagerijen open houden. Het idee sloeg aan waardoormeer branches zich hierbij aansloten.

“Vakscholen in nieuwe jasjes”

Staatssecretaris Mona Keijzer: “Het tekort aan opvolgers in foodspeciaalzaken waaronder de slagersbranche wordt een steeds groter probleem. De oprichting van de Ondernemersacademie Food laat zien dat de branche zelf aan de slag is gegaan om dit probleem op te lossen. De terugkeer van vakscholen in allerlei nieuwe jasjes, die passen bij deze tijd, is toe te juichen. Niet voor niets staat dit voorbeeld genoemd in mijn MKB Actieplan. Dankzij dit soort initiatieven blijft het prachtige slagersvak ook behouden voor toekomstige generaties”.

De Ondernemersacademie is opgericht in opdracht van SVO vakopleiding in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Slagers. Begin oktober is de academie gestart.

Reageer op dit artikel