nieuws

Hak opent nieuwe fabriek voor sta-zakken

Algemeen

Hak opent nieuwe fabriek voor sta-zakken

Groentefabrikant Hak opent een nieuwe fabriek in Giessen die is gericht op de productie van sta-zakken.

“Eerder werden de bonen afgevuld bij een externe leverancier maar omdat de boon goed verkoopt is een eigen fabriek rendabel”, aldus ceo Timo Hoogeboom.

Eind 2015 begon Hak met de verkoop van bonen in sta-zak. Sindsdien gingen er twaalf miljoen versies hiervan over de toonbank. Goed voor een omzet van vijftien miljoen euro. Ook zijn de sta-zakken van Hak geïntroduceerd in België en Duitsland.

“Eerste in de markt”

Hoogeboom: “We zijn de eerste in de markt met zo’n fabriek en kunnen opschalen naar serieuze volumes en talloze product-marktcombinaties. Dat geeft ons naast first mover in de markt eveneens de mogelijkheid om cost leader te worden. Dat maakt ons interessant om samen te werken bij de co-creatie van producten met strategische klanten, zowel binnen onze huidige segmenten als ook daarbuiten. Binnen HAK kunnen we dit feilloos combineren met onze kennis van concept- en culinaire productontwikkeling.”

Productie in eigen hand

Door de nieuwe fabriek maakt Hak nu 95% van zijn producten zelf. Hierdoor heeft het bedrijf de kwaliteitsbeheersing, research & development en productontwikkeling in eigen hand. Hoogeboom: “Met deze drie onderliggende en sterk van elkaar verschillende technologieën, kan HAK nu producten maken waarmee het de consumenten groenten en peulvruchten aan kan bieden op ieder moment van de dag, op elke plek en voor ieder type consument”.

Keerpunt

De fabriek is een belangrijk keerpunt op de strategische koers die Hak in 2012 heeft ingezet. Hoogeboom: “De nieuwe fabriek is een afronding van de eerste fase van onze strategische transformatie sindsdien. Het is een belangrijk moment op weg naar onze missie mensen te helpen gemakkelijker en lekkerder, altijd en overal, meer groenten en peulvruchten te eten. Daarom differentiëren we naar nieuwe en andere verpakkingsvormen zoals sta-zakken en productcategorieën zoals koelvers”.

 

Reageer op dit artikel