nieuws

Groentegehakt van &samhoud food valt in de prijzen

Algemeen

Groentegehakt van &samhoud food valt in de prijzen

&samhoud food heeft de Best New Plant-Based Food Award 2018 tijdens de Protein Summit 2018 gewonnen. Het bedrijf won de prijs om haar groentegehakt. Het vegetarische gehakt bestaat voor 62 procent uit groente.

Het vegetarische gehakt is gemaakt als alternatief voor vlees in bijvoorbeeld pasta, pita’s, wraps, sauzen of als pizza- of saladetopping. Het product bevat groente in plaats van soja. Het bevat veel vezels en eiwitten en er zitten geen onnatuurlijke toevoegingen in het product.

 

Leuke en lekker manier van meer groente eten

Bedenker van het product, chefkok Noshik Roth, is blij met de prijs: “Voor mij is groente de rode draad in alles wat ik maak. Met het groentegehakt probeer ik het aantrekkelijker te maken om op een leuke en lekkere manier meer groente binnen te krijgen. Ik vind het een enorm compliment om daar met deze innovatie award erkenning voor te krijgen.”

 

 

Jurylid Greg Bonnefin, group director newly weds foods Thailand, zei het volgende over het product: “Dit product heeft een natuurlijke smaak en is een breed toepasbaar en eenvoudig concept. Het groentegehakt is lekkerder dan veel vleessnacks in de huidige markt. &samhoud food brengt daarmee met iets bijzonders meer ambitie in de categorie. Door gebruik te maken van tomaat wordt echt onderscheid gemaakt voor een goed product.”

 

Naast &samhoud food werd Vivera genomineerd met de plantaardige biefstuk en Nestlé met de filet stukjes.

 

Reageer op dit artikel