nieuws

Gerecyclede sinaasappelschillen in afwasmiddel Albert Heijn (video)

Algemeen

Gerecyclede sinaasappelschillen in afwasmiddel Albert Heijn (video)

Seepje gaat de sinaasappelschillen van de Albert Heijn recyclen. Seepje maakt wasmiddelen, allesreinigers en afwasmiddelen van superschillen uit India en Nepal. Alleen nu gaan ze dat dus ook doen met schillen uit Nederland. Hiermee willen ze zoals ze zelf zeggen een schoenere en mooiere wereld creëren.

Na het persen van sinaasappelsap in de winkel  worden de schillen opgevangen. Seepje haalt etherische olie uit de schillen en verwerkt het in afwasmiddel. Hiermee wordt 30.000 kilo aan sinaasappelschillen gerecycled. Dit is omgerekend ongeveer negen sinaasappels per flesje. De schillen zelf gaan daarna de afvalstroom in en worden gebruikt voor productie van biobrandstof.

 

 

Het afwasmiddel is exclusief beschikbaar bij Albert Heijn.

 

 

 

Reageer op dit artikel