nieuws

Vijf nominaties bekend voor de Accenture Innovation Awards 2018

Algemeen

Vijf nominaties bekend voor de Accenture Innovation Awards 2018

Minder voedselverspilling, minder ontbossing, efficiëntere waardeketens en een hogere voedselproductiviteit: Accenture maakt de vijf finalisten bekend van de Accenture Innovation Awards 2018 die deze voedselissues tackelen.

Tijdens de Accenture Innovation Awards komen innoveerders, investeerders, juryleden en partners samen. Ook binnen de categorie voeding wordt deze prijs uitgereikt. De volgende vijf bedrijven maken kans:

SPONSH

Door te kijken naar hoe de natuur werkt in droge regio’s hebben onderzoekers van Eindhoven University of Technology een tempratuurgevoelig slim textiel ontwikkeld. Op het moment dat het koud wordt, wordt SPONSH hydrofiel en absorbeert het product water uit de lucht. Als de tempratuur weer stijgt, wordt het textiel waterafstotend en geeft het verzameld water af. Deze methode is duurzaam bij het produceren van voedsel. Bijvoorbeeld bij wijngaarden of bij het kweken van groentes en andere producten op het land.

Wasteless

Wasteless helpt supermarkten met het probleem voedselverspilling. Wasteless is een systeem dat de prijs toont van een product, afhankelijk van de houdbaarheidsdatum. Op het moment dat een product dichter tegen de houdbaarheidsdatum loopt, wordt het goedkoper. Hierdoor moet er minder voedsel worden weggegooid.

Liquidseal for fruits

Liquidseal is een ultradunne verpakking die de houdbaarheid van bederfelijke producten, zoals vruchten, verlengt. Hiermee wil het bedrijf de levensduur van het product verlengen op een innovatieve, duurzame manier.

Coolfinity IceVolt 500

Coolfinity is een koelkast met een oplaadbare batterij. Met zes uur per dag stroom kan de koelkast 24 uur functioneren. Verder kan het producten 48 uur lang koud houden zonder stroom. Hierdoor is de koelkast erg duurzaam. De koelkast is voornamelijk ontwikkeld voor tropische landen waar er niet genoeg stroom is om effectief en betrouwbaar koeling te leveren. Het product is bedoeld voor de voedingsindustrie.

Seamore

Het bedrijf Seamore heeft zeewier ontwikkeld dat naar bacon gaat smaken als het wordt geroosterd. Hoe dit kan, wordt niet verteld.

De winnaar wordt bekend gemaakt op 2 november.

Reageer op dit artikel