nieuws

SpiceUp project Verstegen moet peperboeren helpen

Algemeen

SpiceUp project Verstegen moet peperboeren helpen

Verstegen Spices & Sauces B.V heeft de leiding over het SpiceUp consortium, bestaand uit acht Nederlandse en Indonesische partners. Het project stelt (geo)informatie beschikbaar voor 100.000 peperboeren in Indonesië. Die wordt gebruikt om kwaliteit en kwantiteit van de productie te verbeteren.

Dit project helpt met een leefbaar inkomen, voedselzekerheid en optimaliseert het verbruik van water, kunstmest en pesticiden.

Steun voor peperboeren

Het SpiceUp consortium richt zich op peper omdat dit de meest invloedrijke sector is voor economische groei in de Indonesische regio’s Bangka Beiltung, West- en Oost Kalimantan en Lampung. De peperboeren in deze gebieden hebben te maken met verschillende uitdagingen zoals het weer, beschikbaarheid van water en ziektes.

Voedselveiligheid

De boeren ontvangen (geo)informatie door een sms of door middel van een mobiele app. De informatie gaat over de uitdagingen die ze tegenkomen namelijk droogte, irrigatie, bemesting en het optimaliseren van goede landbouwtechnieken. Door het project wordt er een vermindering verwacht van de lokale armoede en een grotere veerkracht van de boeren. Deze aspecten moeten uiteindelijk gaan zorgen voor een positief effect op de voedselveiligheid.

Verstegen gelooft dat de steun van geodata het missende deel is om duurzaamheidsactiviteiten te creëren en kleine boeren te ondersteunen.

Reageer op dit artikel