nieuws

Mister Kitchen lanceert drietal biologische V-Burgers

Algemeen

Mister Kitchen lanceert drietal biologische V-Burgers

Na pindakaas en vegan V-spreads lanceren de heren van Mister Kitchen op dierendag drie biologische V-Burgers bij de Albert Heijn. Eén burger is vegetarisch, de andere twee zijn veganistisch.

Vorige maand sprak VMT met de heren van Mister Kitchen over hun deelname aan het adviestraject van Wageningen Food & Biobased Reasearch en Nizo. Met hulp van experts konden zij verder komen in de ontwikkeling van hun producten. 

Chef Maarten van Mister Kitchen: “Wij eten zelf steeds minder vlees, aangezien de planeet onze huidige consumptie gewoon niet aankan. Omdat we weinig écht smaakvolle producten tegenkomen, zijn wij zelf aan de slag gegaan. Het zijn geen vleesnabootsers, maar gebalanceerde recepten in burgervorm.”


Vezelrijk en biologisch

De introductie bij de Albert Heijn bestaat uit de burgers Thaise Curry, Kikkererwten/Citroen en Paddenstoelen/Kaas. Volgens Mister Kitchen zijn de burgers vezelrijk, met een sappige bite en gemaakt van biologische ingrediënten.

Thaise Curry (veganistisch) bestaat uit groenten, volkoren rijst, kikkererwten, zaden, kokos en een eigen currymix. De burger Kikkererwten/Citroen heeft groenten, kikkererwten, bulgur, zaden en ingelegde citroen als ingrediënten. De Paddenstoelen/Kaas variant ten slotte bestaat uit groenten, spelt, zwarte bonen, kastanjechampignons, eekhoorntjesbrood en kaas.

Reageer op dit artikel