nieuws

Jumbo zet in op verdere groei vega en vegan

Algemeen

Jumbo zet in op verdere groei vega en vegan

Jumbo breidt haar vegetarische en veganistische aanbod de komende tijd verder uit, met onder andere nieuwe producten in het Veggie Chef assortiment en de uitrol van het veganschap.

De uitbreiding van haar vegetarische en veganistische aanbod past bij de koers die Jumbo heeft ingezet om klanten te stimuleren minder vaak vlees te eten. Met alle nieuwe opties wil Jumbo het de klant gemakkelijker maken om voor een vegetarische of veganistische maaltijd te kiezen. Colette Cloosterman – Van Eerd, CCO van Jumbo: “We hebben als supermarkt een verantwoordelijkheid om de overgang naar een evenwichtiger en duurzamer eetpatroon te realiseren.”

De komende weken voegt Jumbo twaalf nieuwe vegetarische en vegan producten toe aan Veggie Chef, zoals hot spicy falafel balletjes en vegasauzijzenbroodjes. Daarmee heeft de Jumbo straks zo’n vijftig vegetarische en veganistische huismerk producten in het assortiment.

Foodmarkt

Bij de nieuwe Jumbo Foodmarkt in Groningen introduceerde Jumbo al het, naar eigen zeggen, grootste veganassortiment van Nederland. Vanaf 2019 krijgen meerdere winkels en Foodmarkten een apart veganschap met ongeveer 35 producten als vleesvervangers, pizza’s en ijs.

Bij de Jumbo Foodmarkten in Amsterdam, Veghel, Breda, Leidsche Rijn en Groningen kunnen klanten nu al terecht voor vegetarische en veganistische maaltijden uit eigen keuken. Keuze is er onder andere uit drie nieuwe veganistische pizza;s en verschillende maaltijden uit de Veggie Chef keuken. Vanaf 2019 is er op Veggie Maandag bij Jumbo Foodmarkt een vegetarische maaltijd te krijgen voor een gereduceerd tarief.

Veggie maandag

Veggie maandag is een idee van Jumbo, waarbij klanten worden geïnspireerd met lekkere recepten om iedere maandag vegetarisch of veganistisch te eten. Ter promotie schakelt Jumbo blogster Isabel Boerman, ook bekend als ‘De Hippe Vegetariër’ in om te koken met de Veggie Chef producten.

Reageer op dit artikel