nieuws

Greenport stapt in big data project

Algemeen

Greenport stapt in big data project

Greenport West-Holland is de komende twee jaar verantwoordelijk voor de communicatie en kennisuitwisseling binnen het Europese project TRACK.

Greenport werkt hierbij samen met  regionale clusters uit Spanje (Technological Corporation of Andalusia), Frankrijk (VEGEPOLYS), Roemenië (AgroTransilvania Cluster) en Italië (Emilia-Romagna Regional Agrifood Clust-ER). 26 oktober was de aftrap van TRACK in Brussel.

TRACK is bedoeld om de samenwerking tussen de Europese regio’s te bevorderen voor de toepassing van big data en de verbetering van de traceerbaarheid van  agrofood, vooral in teeltoepassingen.  Binnen TRACK wordt een interregionaal ecosysteem gecreëerd dat oplossingen biedt voor de agrovoedingsketen. Die moeten leiden tot een betere samenwerking tussen IT- en de agrarische sector.

Het project dat gefinancierd wordt door het COSME-programma van de Europese Unie heeft een looptijd van twee jaar.

Reageer op dit artikel