nieuws

Nestlé belooft meer gerecycled plastic te gebruiken

Algemeen

Nestlé belooft meer  gerecycled plastic te gebruiken

Nestlé heeft vandaag een toename belooft in de hoeveelheid gerecycled plastic wat zij gebruiken bij verpakkingen in de Europese Unie. Deze belofte doet ze naar aanleiding van Nestlé’s ‘global packaging ambition’.

Vanaf 2025 wil Nestlé onder andere  al haar PET-flessen, deksels op glazen potten en blikken voor vlees, laten bestaan voor 25% tot 50% uit gerecycled materiaal.

“Ik ben trots dat we nu al de eerste stappen maken om onze verpakkingsambities te bereiken. Nestlé ondersteunt de aanpak voor plastic van de EU. We delen de visie dat geen enkele plastic verpakking in het milieu terecht moet komen. Gerecyclede verpakkingen, een infrastructuur die goed recyclet en meer gebruik maajt van gerecyclede producten zal daar voor moeten zorgen,” aldus Marco Settembri voorzitter van Nestlé Europa, het Midden Oosten en Noord Afrika.

Reageer op dit artikel