nieuws

Nieuwe ISO normen voor zuigelingenvoeding gepubliceerd

Algemeen

Nieuwe ISO normen voor zuigelingenvoeding gepubliceerd

De Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) heeft in samenwerking met de Association of Official Agricultural Chemists (AOAC) twee nieuwe ISO normen gepubliceerd voor de bepaling van vitamine C en D in zuigelingenvoeding.

ISO 20635 (Vitamine C) en ISO 20636 (Vitamine D) zijn ontwikkeld om de gehaltes van de vitamines in zuigelingenvoeding te kunnen bepalen met een goede samenstelling van zuigelingenvoeding en een goede gezondheid van de zuigeling tot doel.

De twee ISO-normen worden voorgedragen aan Codex Alimentarius, een internationale organisatie die toeziet op de kwaliteit van voeding, in het bijzonder zuigelingvoeding. Wanneer de normen door Codex worden erkend kunnen deze worden gezien als internationale scheidsrechtermethoden. 

Verouderde analysemethoden

Spifan, het samenwerkingsverband tussen ISO en AOAC, wil nieuwe normen opstellen voor de bepaling van bijna dertig ingrediënten die in zuigelingenvoedingen aanwezig zijn. Een groot aantal van de analysemethoden voor deze voedingsstoffen zijn verouderd, waardoor er behoefte is aan nieuwere en moderne technieken voor deze analyses. Bekende merken van zuigelingenvoeding als Abbott Nutrition, Nestlé en FrieslandCampina zijn belanghebbenden in het project.

Reageer op dit artikel