nieuws

Fieldlab Flexible Manufacturing vestigt zich op Brainport Industries Campus

Algemeen

Fieldlab Flexible Manufacturing vestigt zich op Brainport Industries Campus

Vanaf 1 maart 2019 zullen de werkzaamheden van het Fieldlab plaatsvinden vanuit de campus vlakbij Eindhoven. Eerder vonden deze plaats vanuit de verschillende participerende kennisinstituten en bedrijven verspreid over het land.

Het Fieldlab Flexible Manufacturing is een innovatieprogramma van Brainport Industries. Kennisinstituten Fontys Hogescholen, TU/e, Hogeschool Avans en TNO werken samen met veertien bedrijven aan de verdere ontwikkeling van flexibel en geautomatiseerd produceren in kleine series met behulp van robots. Doelstelling daarbij zijn snelle omsteltijden en lage omstelkosten.

Broedplaats

Het Fieldlab is de twintigste huurder op de campus en zal zich daar de komende tien jaar lang vestigingen. “Het Fieldlab is een broedplaats die experimenteer- en ontwikkelruimte biedt, zodat nieuwe productietechnologie voor de vierde industriële revolutie ontwikkeld kan worden,” zegt John Blankendaal, managing director van Brainport Industries. In het lab zullen proefopstellingen met productielijnen en robots worden geplaatst. Participerende partijen zijn onder andere Bosch Rexroth, Omron, Yaskawa en Smart Robotics.

Volgens Ferdinand Gremmen van SDK Vastgoed belichaamt de komst van Fieldlab precies waar de campus voor staat: “Samen werken aan een betere en nog efficiëntere maakindustrie in Nederland.” “Alle kennis en kunde komen nu samen in Brabant,” zegt gedeputeerde Bert Pauli van provincie Noord-Brabant. De provincie ondersteunt zeven innovatieprojecten op de campus, waaronder Fieldlab. “Deelnemende partijen kunnen daardoor nog efficiënter samenwerken en sneller resultaat boeken. Projecten als Fieldlab Flexible Manufacturing vergroten de concurrentiekracht van de sector en maken dat Brainport ook in de toekomst wereldspeler in industriële vernieuwing kan blijven.””

Reageer op dit artikel