nieuws

Cargill lanceert carrageen-extract voor romige zuivel

Algemeen

Cargill lanceert carrageen-extract voor romige zuivel

Cargill breidt haar Seabrid portfolio uit met Satiagel, een nieuw type carrageen-extract. Volgens het Amerikaanse concern kunnen zuivelproducenten een ‘premium’ textuur bereiken met het ingrediënt.

Cargill hield onlangs een wereldwijd consumentenonderzoek, waaruit bleek dat textuur voor haar consumenten van groot belang is. Consumenten zoeken naar volle producten met een romige textuur, wat volgens Caroline Delabrousse, specialist zuivelproducten bij Cargill, geheel in lijn is met de huidige trends. Uit het onderzoek blijkt dat voor meer dan 70% van de consumenten romigheid en een zachte textuur de redenen zijn om een zuiveldessert nogmaals aan te schaffen.  

Delabrousse geeft aan dat Cargill met nieuwe technologieën gekweekt zeewier de functionaliteiten van wild zeewier mee kan geven. Het nieuwe extract is gebaseerd op 100% gekweekt zeewier, wat een betrouwbare levering mogelijk maakt.

Binnen het Seabrid portfolio lanceerde Cargill al een ingrediënt voor gegeleerde zuiveldesserts. Daarnaast biedt Cargill een breed portfolio van texturizers aan, afgeleid van plantaardige bronnen als extracten van gewassen (zetmeel, soja-eiwitten en licithinen), zeewier (carrageen), fruit (pectines) en suikerfermentatie (xanthaangom). 


Reageer op dit artikel