nieuws

O.VINE maakt bronwater met wijnresidu

Algemeen

O.VINE maakt bronwater met wijnresidu

O.VINE is een nieuwe duurzame drank, bestaande uit bronwater en natuurlijke wijningrediënten als de ‘huid’ en de zaden van de druif die overblijven tijdens het creëren van wijn. Het water bevat geen alcohol en is zowel plat als bruisend beschikbaar. Er zijn varianten gebaseerd op witte (riesling en gewürztraminer) en rode (cabernet, merlot, syrah en petit verdot) wijn. O.VINE wordt op 30 juni geïntroduceerd in New York.

Het water bevat geen alcohol en is zowel plat als bruisend beschikbaar. Er zijn varianten gebaseerd op witte (riesling en gewürztraminer) en rode (cabernet, merlot, syrah en petit verdot) wijn. O.VINE wordt op 30 juni geïntroduceerd in New York.

Upcycling

Bij de productie van wijn eindigt 25 procent van de wijndruiven als afval. Dit bestaat voornamelijk uit zaden en vellen. Normaal gesproken wordt het afval omgezet tot compost of diervoeding, maar opslag- en transportkosten zijn duur, aldus Anat Levi, CEO van Wine Water. Ze geeft aan dat de vellen en zaden van de druiven veel fytochemicaliën bevatten, waarvan is aangetoond dat deze gezondheidsvoordelen hebben. “De visie van Wine Water was om deze typisch ‘verloren’ ingrediënten te upcyclen en ze in een product toe te passen”. 

Wine Water heeft het doel om een ‘zero-waste’ bedrijf te worden. Het bronwater is de eerste lancering, maar in de toekomst wil het bedrijf meer producten maken van de druiven en zaden die overblijven tijdens het productieproces van wijn.

Klimaat en welzijn

Duurzaamheid, klimaat en sociale verantwoordelijkheid zijn van groot belang voor Wine Water. Naast de upcycling van afval speelt bijvoorbeeld ook watergebruik een belangrijke rol. Via een systeem dat de irrigatie-efficiëntie maximaliseert wordt het waterverbruik in de wijngaarden verminderd. Daarnaast worden er enkel natuurlijke methoden gebruikt om ongedierte te bestrijden. In een groot deel van de wijngaarden worden 24 uur per dag de klimaatveranderingen gevolgd, ter ondersteuning van beslissingen die moeten worden genomen op het gebied van irrigatie. Snoeihout in de wijngaarden wordt verpletterd in plaats van verbrand om luchtvervuiling te verminderen.

Human resource management krijgt ook veel aandacht bij Wine Water. Zo gaat tien procent van de winst naar de werknemers. Verder wordt er een open deur beleid gehanteerd.

Reageer op dit artikel