nieuws

Vivera brengt plantaardige biefstuk naar de supermarkt

Algemeen

Vivera is het eerste bedrijf ter wereld die de plantaardige biefstuk in productie neemt. De Britse supermarktketen Tesco heeft de primeur met de verkoop van de biefstuk vanaf 21 mei.

Het Nederlandse bedrijf Vivera verwacht nog dit jaar miljoenen plantaardige biefstukken te produceren. Vanaf juni 2018 zal het product in de Nederlandse supermarkten liggen, in de tweede helft van 2018 volgen supermarktketens in Duitsland, Frankrijk en Italië.

Voor de productie worden enkel plantaardige ingrediënten gebruikt als tarwe en soja, waardoor het product voor zowel vegetariërs als veganisten geschikt is. Directeur Gert Jan Gombert van Vivera gelooft dat het product voorziet in een grote behoefte. “Dankzij de doorbraak van grootschalige productie kan een grote groep consumenten genieten van dit product. De geur, smaak en bite zijn nauwelijks te onderscheiden van echte biefstuk.” 

Duurzame vleesvervangers

Volgens Vivera neemt de interesse van consumenten in gezondere en duurzamere voeding in grote delen van Europa sterk toe. De productie van plantaardige voeding zorgt voor een lagere milieubelasting en een verminderde druk op schaarse hulpmiddelen als landbouwgrond en water, aldus Vivera. Het bedrijf wil voor het einde van 2018 een productassortiment realiseren dat voor 100% uit plantaardige producten bestaat. Momenteel biedt Vivera meer dan veertig vleesvervangers aan.

Foto's

Reageer op dit artikel