nieuws

Vion introduceert Robusto-ham op Spaanse markt

Algemeen

Vion introduceert Robusto-ham op Spaanse markt

Na succes in Italië, brengt vleesproducent Vion de premium-ham Robusto nu ook naar Spanje. Vion speelt hiermee in op de groeiende vraag naar Serranoham in Spanje.

Zowel nationaal als internationaal groeit de vraag naar Serranoham. Voor de productie hiervan hebben Spaanse hammendroger hoogwaardige grondstondstoffen nodig. Vion denkt deze te kunnen bieden met de premium-ham Robusto, die zich onderscheidt van andere hammen op het gebied van gewicht, kleur, vetbedekking, intramusculair vet, vorm en consistentie.

Good Farming Balance-programma

De hammen zijn afkomstig uit een geborgde aanvoerketen: het Good Farming Balance-programma dat Vion vorig jaar introduceerde. Varkenshouders kiezen hierbij voor een van de drie aflevermodules. De Robusto-hammen komen uit de modules ‘breed en robuust’. Ze worden zwaarder afgeleverd, wat de hoogste kwaliteit (vette) hammen mogelijk maakt volgens Vion.  

Vion presenteert de Robusto-ham deze week in Barcelona aan de Spaanse hammendrogers, tijdens de Alimentaria, de grootste voedingsbeurs in Spanje. De hammen zijn gecertificeerd voor verschillende internationale afzetmarkten.

Reageer op dit artikel