nieuws

Strengere regels bisfenol A

Algemeen

Strengere regels bisfenol A

De Commissie heeft half februari een nieuwe verordening gepubliceerd die de beperkingen op het gebruik van bisfenol A (BPA) in materialen die in contact komen met levensmiddelen aanzienlijk verscherpt.

De nieuwe verordening verlaagt de wettelijke limiet voor BPA (specifieke migratielimiet of ‘SML’). Dat is de maximale veilige hoeveelheid die mag migreren van het plastic naar voedsel. De limiet geldt in ook voor coatingmaterialen. De nieuwe verordening verlengt ook het verbod dat sinds 2011 geldt op het gebruik van BPA in onder meer babyflesjes. De verordening gaat vanaf 6 september 2018 van kracht.

Verordening

Hier staat de Verordening (EU) 2018/213 van de Commissie van 12 februari 2018 betreffende het gebruik van bisfenol A in vernissen en coatings in voedselcontactmaterialen. Hier een Q&A met betrekking tot bisfenol A.

 

Reageer op dit artikel