nieuws

Nieuw: Bier met zeewier

Algemeen

Nieuw: Bier met zeewier

Gebrouwen door Vrouwen lanceert 22 april een nieuw bier met de naam Zonnig Zeewit. Het beach biertje is verrijkt met zeewier.

Het nieuwe biertje in het assortiment van Gebrouwen door Vrouwen heet Zonnig Zeewit. Aan de white ale met 50 procent tarwemout is zeewier in de vorm van kelp toegevoegd, geplukt uit de Nederlandse Noordzee. Op 22 april 2018 wordt het biertje gepresenteerd bij Aloha in Wijk aan Zee. Hier zal het bier de eerste maand exclusief verkrijgbaar zijn.

Zeewier

Een deel van de opbrengst van Zonnig Zeewit wordt gedoneerd aan het project ‘Zee Boerderij IJmond’. Het doel van dit project is om een zeewierboerderij te realiseren om de vervuiling van de Noordzee tegen te gaan en te onderzoeken hoe zeewier als grondstof gebruikt kan worden.

 

Reageer op dit artikel