nieuws

Food100 koppelt talent aan ervaring

Algemeen

Food100 koppelt talent aan ervaring

Het netwerk Food100 wil verschillende generaties in de voedingsindustrie met elkaar verbinden en daarmee leiders inspireren en jongeren kansen bieden. Elk jaar publiceren ze een lijst van 100 nieuwe voedselverbeteraars. Kandidaten kunnen zich tot 31 mei aanmelden voor de lijst van 2018.

Food100 is een initiatief van AgriFood Capital, Food Hub, Food Inspiration en Slow Food Youth Network. Alle geselecteerde bedrijven en personen voor de top 100 maken zich hard voor een beter en duurzamer voedselsysteem. De top bestaat uit vijftig gevestigde voedselveranderaars die een groot netwerk en invloed hebben binnen de voedingsindustrie (boven de dertig jaar) en vijftig jonge talenten (onder de dertig jaar). Momenteel maken onder andere Kipster en  Green Protein Alliance deel uit van de top 100.

Selectie

De jury selecteert de kandidaten op basis van vier criteria: daadkracht, innovativiteit, capaciteit om te delen en people, planet & profit. De bedrijven moeten hun doelen kunnen verwezenlijken, vernieuwend zijn, in staat zijn kennis en een netwerk te delen en een brede kijk hebben op duurzaamheid in de agri-food sector. De jury wordt gevormd door eerdere winnaars en experts uit de voedingsmiddelenindustrie.

Aanmelden

Voedselverbeteraars kunnen zich tot en met 31 mei online aanmelden samen met een motivatie voor een plek in de top 100. De honderd nieuwe voedselverbeteraars worden op 16 oktober bekend gemaakt in Veghel. 

Reageer op dit artikel