nieuws

Ferrero geeft openheid over palmoliemolens

Algemeen

Ferrero geeft openheid over palmoliemolens

Naar aanleiding van een rapport van Greenpeace, heeft Ferrero de locaties van haar palmoliemolens bekend gemaakt. In het rapport vroeg Greenpeace om meer openheid over de supply chain van bedrijven.

Het bedrijf zou de namen bekendmaken op 15 mei, zodat er extra controles konden plaatsvinden. Om aan te tonen dat ze graag transparant willen zijn, geven ze de locaties nu al vrij.

De 116 palmoliemolens zijn verspreid over de hele wereld, maar bevinden zich voornamelijk in Indonesië en Maleisië. Uit deze twee landen is tachtig procent van alle palmolie wereldwijd afkomstig, volgens de Roundtable on Sustainable Palm Oil. Ferrero haalt haar palmolie verder nog uit Guatemala, Costa Rica en Brazilië.

Jeanne Murphy, woordvoerder voor Ferrero, stelt dat het bedrijf voortdurend coördineert met NGO’s, belanghebbenden en leveranciers om te zorgen voor een exploitatievrije supply chain, waarbij geen ontbossing plaatsvindt.

Geospatiaal onderzoek

In 2015 bereikte Ferrero 100% grower level traceability voor haar supply chain. In de jaren erna varieerden de percentages echter tussen de 95 en 99 procent. Volgens Murphy komt dit door wisselende variabelen op de plantages.

Ferrero is een samenwerking aangegaan met Airbus Defence and Space, The Forest Trust en SarVision, om geospatiaal onderzoek uit te voeren op dertig verschillende plantages. Op deze manier kan zij toezicht houden op de veranderingen op plantages, om te zien waardoor de wisselende percentages worden veroorzaakt. Het programma zal rond augustus eindigen, waarna Ferrero de resultaten zal publiceren.

Fairtrade Award 2018

Eerder deze maand ontving Ferrero de Fairtrade Award 2018 in de categorie Fabrikanten, uitgereikt door Fairtrade Oostenrijk. De winnaars worden niet enkel beoordeeld op duurzaamheid, maar ook op innovatie, geloofwaardigheid en bereik. Ferrero ontving de award voor zijn inzet voor het Fairtrade Cocoa Program en zijn duurzame partnerschap met Fairtrade en de federatie van coöperatieven ECOOKIM. Ferrero heeft beloofd om uiterlijk in 2020 100% duurzame cacao te gebruiken voor al haar producten.

Reageer op dit artikel