nieuws

Anuga FoodTec gaat strijd aan tegen voedselverspilling

Algemeen

Anuga FoodTec gaat strijd aan tegen voedselverspilling

De internationale vakbeurs Anuga FoodTec legt dit jaar de nadruk op het verminderen van voedselverspilling, zowel in het productieproces als bij de consument thuis. Ze wil onderzoeken hoe bestaande en toekomstige verpakkingen hier aan bij kunnen dragen.

Anuga FoodTec vindt plaats van 20 tot en met 23 maart in Keulen. Op het programma staan meerdere activiteiten die zich richten op het verminderen van voedselverspilling.

Op 22 maart is er in de ochtend een internationale conferentie getiteld “Fighting food waste together:  how to open the potential of better packaging.” Diezelfde dag vindt ’s avonds het NVC Zero Food Waste Dinner van het Nederlands Verpakkingscentrum plaats. Opgave vindt plaats via Anuga FoodTec en info@nvc.nl.

Speciale lunchbox

Gedurende de beurs kunnen bezoekers zelf ook helpen om verspilling tegen te gaan door het gebruik van hun eigen “fighting food waste lunch box.” Deze toont belangrijke functionaliteiten van voedselverpakkingen in de strijd tegen voedselverspilling. De lunchboxen zijn gratis beschikbaar bij de stand van NVC Packaging Centre (Boulevard B033).

Online cursus

Anuga FoodTec introduceert tijdens de beurs ook haar Live Online methode voor studenten om meer te leren over voedselverpakkingen. De cursus zal gebruik maken van ervaren instructeurs, die live uitleg zullen geven.

Reageer op dit artikel