artikel

Interpack slaat geen trend over

Algemeen

Interpack slaat geen trend over

De grootste verpakkingsbeurs van Europa komt er weer aan: Interpack. Duizenden bezoekers worden verwacht van 4 tot en met 10 mei op deze beurs in Düsseldorf voor innovaties op verpakkingsgebied. Intelligent, efficiënt en duurzaam zijn de belangrijkste trends. Waar moet de bezoeker uit de foodindustrie naar uitkijken?

De markt voor verpakte voeding is 2 miljard euro groot (bron: Euromonitor) en zal in 2020 groeien naar 3 miljard euro. Er zijn veel factoren die deze groei beïnvloeden zoals groeiende wereldbevolking, stijgende inkomens, urbanisering, kleinere gezinnen en meer welvaart. Uitdagingen zijn onder andere een sterke wereldwijde concurrentie, stijgende energie en grondstofkosten en kleinere marges.

Het consumentengedrag verandert ook. Dat alles vraagt een grotere efficiëntie en flexibiliteit van de verpakkingsindustrie. Ook de veiligheid en kwaliteit van verpakkingen is belangrijker dan ooit, evenals efficiënt gebruik van energie en grondstoffen. Binnen de verpakkingen van levensmiddelen spelen trends zoals merkendifferentiatie, intelligente verpakkingen, verpakkingen uit biokunststoffen, papier en kartonverpakkingen met barrièrewerking. Oplossingen voor deze trends zijn te zien op Interpack, zo vertelde een vertegenwoordiger van de beurs tijdens de persbijeenkomst bij Blueprint Automation voor de Nederlandse pers.

Efficiëntie verhogen

Een efficiënt verpakkingsproces  lijkt een van de belangrijkste thema’s bij vele innovaties. Om dit te bereiken moet het gehele proces foutloos draaien om kosten te verlagen. De twee belangrijkste factoren om de efficiëntie te verhogen zijn: het verlagen van down time en het minimaliseren grondstofverlies. Snel omschakelen, een modulair systeem, flexibel en een geautomatiseerd proces zijn de andere thema’s waarmee bedrijven bij innovaties uitpakken.

Bij gebruik van een nieuw ingrediënt moet het proces bijvoorbeeld snel kunnen veranderen naar bijvoorbeeld een andere procestemperatuur of een nieuw dispenseersysteem. Flexibiliteit in de verpakkingsindustrie is belangrijk omdat een grotere variatie aan producten invloed heeft op de verpakking. Een bedrijf moet voldoen aan de consumenteneis van verschillende verpakkingsgroottes, van een 1-portieverpakking tot een familieformaat. Een verpakkingsmachine moet snel kunnen wisselen tussen deze formaten zonder gebruik van tools. Zeker de trend naar kleinere productieseries vereist snelle wisselen en korte opstarttijden.

CIP gewenst

De VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau e.V., de Duitse branchevereniging voor machinefabrikanten, red.) schat dat de schoonmaaktijden in de foodindustrie 20 tot 30% van de totale tijd zijn. CIP-systemen die een minimale hoeveelheid water en schoonmaakmiddel vereisen, zijn daarom erg gewild. De benodigde schoonmaaktijd is erg afhankelijk van de technische conditie van het productieproces.

Track-en-tracing om de origine van voedsel te kunnen garanderen is ook een thema voor producenten van verpakkingsmachines. Als het gaat om processing, afvullen of verpakken, data moet betrouwbaar worden bewaard. Barcodes, 2D codes (data matrix codes) of RFID tags zijn noodzakelijk voor labeling. Naast de mogelijkheden in de procesketen, heeft voor tracking&tracing ook voordelen in de logistieke keten. Radiotechnologie kan realtime informatie geven over de exacte locatie van een product en de route die het volgt. Een onderbreking in de koudeketen kan worden gerapporteerd.

Energie-efficiëntie

Een energie-efficiënt proces is één, maar de meeste energie zit in het product en daarna in de verpakking. Nadat een energie-efficiënt proces is bereikt via componenten en sensoren, is het belangrijk om grotere stappen te nemen in processen die veel energie verbruiken, zoals verwarmen, koken en koelen. Op het gebied van verpakkingen is een lager gewicht het thema op het gebied van energiereductie als het gaat om metaal, plastic of glas.

Het sluiten van verpakkingen via ultrasone technologie zorgt voor een lager verbruik van verpakkingsmateriaal.  De seal kan veel dunner met als gevolg dat meer verpakkingen uit een filmrol gehaald kan worden. Ook kan dunner materiaal worden gebruikt om er minder hitte wordt toegepast. Dit levert een 30% lager verbruik van materiaal op. Niet alleen het materiaal is cruciaal voor duurzaam verpakkingen, ook de manier van verwerken.

Moderne verpakkingsmachines zorgen voor zeer precieze en flexibele aanpassingen van procesparameters voor het filmmateriaal. Op deze manier kan het verpakkingsmateriaal zorgvuldig en efficiënt worden behandeld. Een moderne filmfeed helpt om het afvalmateriaal bestaande uit strips van de randen en lead frames zo laag mogelijk te houden. Zo kunnen meer verpakkingen worden gemaakt van 1 rol film.

Nieuwe materialen

Producenten gebruiken steeds meer plastic materialen gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals bioplastics gemaakt van maiszetmeel of suikerriet. Een voorbeeld is een flexibele plastic verpakking gemaakt van transparante multilaags films met barrièrematerialen van wei-eiwit in plaats van polymeren uit de petrochemie. De eiwitlagen van wei zijn biodegradeerbaar en de ingrediënten die onderdeel zijn van wei kunnen de houdbaarheid van voedingsmiddelen op een natuurlijke manier verlengen. Na enkele aanpassingen kunnen de films op conventionele machines worden geproduceerd. Onderzoekers zijn momenteel bezig met het gebruik van wei-eiwit coatingmateriaal voor de productie van gethermovormde bakjes.

 

 

Reageer op dit artikel