artikel

De algemeen directeur/eigenaar

Algemeen

Hans van der Woude is 51 jaar en 25 jaar werkzaam als bestuurder bij Koffiebranderij Peeze. Hij studeerde aan de Hogere Bosbouw en Cultuur Technische Hogeschool Larenstein te Velp. Hans is getrouwd en heeft twee geweldig lieve honden.

Wat houdt je werk precies in?
Sinds 1 januari begeleid ik commercieel directeur Operations. De belangrijkste doelstelling dit jaar is kennisoverdracht om de continuïteit van de organisatie te waarborgen.

Wat is er zo leuk aan?
Het boeiende is dat je de volgende generatie mag duwen en dat je weer echt bezig kunt zijn met waar het echt om gaat: koffie, koffie en nog eens koffie.

Hoe ziet een normale werkdag er uit?
Ik ben altijd rond kwart over zeven op het bedrijf. Dan loop ik even rond om gevoelsmatig grip op de onderneming te hebben. Rond half acht maak ik even een kopje thee of koffie voor de mensen van de administratie die voor acht uur de per mail of via het antwoordapparaat binnengekomen opdrachten verwerken. Rond acht uur begint het echt. Vaak wat koffie proeven, daarna overleg of actie in de fabriek. Ik ben een echte manager ‘by walking around’.

Peeze bestond vorig jaar 125 jaar. Heb je daar iets van gemerkt in je werk?
Het is een echte mijlpaal waarin continuïteit een zeer belangrijke rol speelt. Kennis delen en overdragen is van enorm belang.

Heeft dit jubileum nog gevolgen voor jouw werkzaamheden?
Op lange termijn zal ik me meer projectmatig gaan inzetten en de dagelijkse leiding overdragen om de continuïteit (de volgende 125 jaar) te waarborgen als zelfstandige onderneming.

Wat vind je een goed product of bedrijf en waarom?
Koffie, koffie en nog eens koffie. Er is niets zo veelzijdig als koffie. Neem bijvoorbeeld een ramp als de tsunami. Sumatra is een belangrijke leverancier. Je bent direct betrokken. Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, een van mijn principes, sluiten daar perfect op aan.

Wat is je favoriete gerecht?
Witlof met ham en kaas uit de oven. Het is een goede gelegenheid om een flesje witte wijn open te maken omdat er volgens het recept een beetje wijn in de ovenschaal moet.

Wie kookt er vanavond?
Ik, omdat ik meestal als eerste thuis ben. Mijn vrouw werkt tot zes uur. Ik ga altijd eerder naar huis.

Reageer op dit artikel