Lees hier online het vakblad VMT

Hier lees je als abonnee van VMT, dé vaktitel voor de foodprofessional, het vakblad digitaal.

Laatste magazine-artikelen

platform vmt 5

Platform geeft kijk in productieketen Eén platform waar ieder voedselmerk in Nederland laat zien hoe duurzaam zijn producten zijn. Daar is stichting Questionmark mee bezig, samen met een internationaal verband van universiteiten. Het wordt een nieuwe vorm van transparantie. “De consument moet bijna letterlijk in de productieketen kunnen kijken”, zegt Gustaaf Haan, hoofd van de onderzoeksafdeling van Questionmark. Dit artikel is verschenen in VMT 5 van 20 april 2018.

blockchain vmt 5

‘Blockchain wordt nog gemeengoed' De blockchainontwikkelingen in de voedingsindustrie raken in een stroomversnelling. Steeds meer partijen in de food- en agrisector bieden hun expertise aan of starten met projecten. Zo ook certificeerder DNV GL. Het van origine Noorse bedrijf claimt aardige vorderingen te maken met het toepassen van de technologie in de voedselketen. Dit artikel is verschenen in VMT 5 van 20 april 2018.

eten vmt 5

‘ Meer kans op fraude door financiële druk’ De fipronilcrisis en de onthulling van fraude met kwarteleieren door het tv-programma Keuringsdienst van Waarde bewijzen dat fraude lastig is te bestrijden. Toch zijn er goede stappen gezet om de voedselintegriteit in de keten te verbeteren, signaleert Saskia van Ruth, hoogleraar Voedselauthenticiteit aan Wageningen University & Research (WUR). “Fraude stopt niet zomaar.” Dit artikel is verschenen in VMT 5 van 20 april 2018.

Pascal-Xavier Van de Goor van Foodpairing

‘ Ontwikkel product met een twist’ Productontwikkelaars staan voortdurend voor de uitdaging consumenten te verrassen met vernieuwende smaken. Omdat de producten bij een groot publiek moeten aanslaan, combineert adviesbedrijf Foodpairing zijn expertise in aroma’s, online consumentengedrag en historische bedrijfsgegevens om zijn klanten toepasbare business-intelligence aan te bieden. Dit artikel is verschenen in VMT 4 van 30 maart 2018.

Meer magazine-artikelen

Laatste digitale VMT's

vmt 5 2018

VMT 5 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

2018 - 04

VMT 4 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

vmt 3 2018

VMT 3 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

VMT 2018 - 02

VMT 2 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

VMT 2018 - 01

VMT 1 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

Meer digitale VMT's

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X