Lees hier online het vakblad VMT

Hier lees je als abonnee van VMT, dé vaktitel voor de foodprofessional, het vakblad digitaal.

Laatste magazine-artikelen

Cover vmt 2 2019

NVWA waarschuwt zes jaar na het paardenvleesschandaal: 'Frauderisico's nemen alleen maar toe' Het paardenvleesschandaal schokte in 2013 de voedingswereld. Niemand verwachtte dat kwaadwillenden rundvlees in producten, zoals vermeld op het etiket, zouden mengen met het goedkopere paardenvlees. Voedselfraude stond voorgoed op de kaart van de voedselketen. Wat is er de afgelopen jaren gedaan om fraude tegen te gaan. Dit artikel is verschenen in VMT 2 van 22 februari 2019.

Michel Driessen vmt 1

De visie van: Michel Driessen Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, moet de CO2-uitstoot drastisch naar beneden. Het Rotterdamse familiebedrijf in kruiden en specerijen Verstegen ziet in het aanleggen van voedselbossen het antwoord op de vraag naar verduurzaming. Maar wat zijn voedselbossen en hoe werken ze? Ceo Michel Driessen, de vierde generatie aan het roer bij Verstegen, geeft uitleg. Deze nieuwe rubriek is verschenen in VMT 1 van 25 januari 2019.

Voedingsdriehoek

Belgische voedingswetenschap: 'Niets mis met bewerken van voedsel' De laatste jaren verkondigen steeds meer foodbloggers en andere kritische partijen het verhaal dat bewerkt voedsel, ofwel processed foods danwel ultra-processed foods, per definitie slecht zijn voor de mens. Zelfs het Vlaams Instituut Gezond Leven adviseert bij de Voedingsdriehoek: vermijd ultrabewerkte voeding. Veel te kort door de bocht, vindt de Belgische voedingswetenschap. Dit artikel is verschenen in VMT 1 van 25 januari 2019.

Meer magazine-artikelen

Laatste digitale VMT's

VMT 2019 - 1

VMT 1 (2019) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

vmt 15 cover

VMT 15 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

VMT 2018 - 14

VMT 14 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

VMT 2018 - 13

VMT 13 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

VMT 2018 - 12

VMT 12 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

Meer digitale VMT's