Lees hier online het vakblad VMT

Hier lees je als abonnee van VMT, dé vaktitel voor de foodprofessional, het vakblad digitaal.

Laatste magazine-artikelen

grote foto

Franse ervaringen met Nutri-score leerzaam voor Nederland Een van de afspraken in het Nationaal Preventieakkoord is dat Nederland in 2020 één breed geaccepteerd voedselkeuzelogo heeft. In Frankrijk en België rukt het Nutri-score logo op en ook in Nederland lijkt dit draagvlak te krijgen. VMT peilde de ervaringen ermee op voedingsmiddelenbeurs SIAL. “Met een paar aanpassingen in de criteria is het systeem snel geschikt te maken voor Nederland.” Dit artikel is verschenen in VMT 15 van 14 december 2018.

Canada graneninstituut

Canada in de ban van groene eiwitten: Met superclusterbeleid krijgen grondstoffen meer waarde Canada is een van ‘s werelds grootste exporteurs van granen en peulvruchten. Tot voor kort gingen deze zonder verdere bewerking de grens over. Dat moet anders, vinden ze in het op één na grootste land ter wereld. Met een forse financiële injectie van de overheid gaat de agri- en foodsector zich richten op het verwaarden van de enorme berg agrarische grondstoffen die provincies als Manitoba, Saskatchewan en Alberta produceren. Vooral in plantaardige eiwitten liggen kansen. Dit artikel is verschenen in VMT 15 van 14 december 2018.

7th circle

Emulgator uit bananenschil Moayad Abushokhedim uit Jordanië is al van jongs af aan geïnteresseerd in de werking van voeding. Zo vroeg hij zich als 16-jarige al af waarom een wortel oranje is. Acht jaar later heeft de jonge entrepreneur het bedrijf 7th Circle - genoemd naar het gebied in Amman waar hij vandaan komt - waarmee hij zoetstoffen, emulgatoren en conserveermiddelen uit groente en fruit extraheert. Dit artikel is verschenen in VMT 15 van 14 december 2018.

Boek vmt 14

Nieuw naslagwerk voor de levensmiddelenmicrobioloog biedt houvast Microbial Guidelines: Support for Interpretation of Microbiological Test Results of Foods zet een reuzestap in een ontwikkeling die 30 jaar geleden begon met een bescheiden set van interne microbiologische richtwaarden van de Food Microbiology and Food Preservation Research Group-Ghent University (FMFP-Ugent). Oorspronkelijk bedoeld voor studenten en onderzoekers groeide het uit tot een naslagwerk voor iedereen die te maken heeft met microbiologisch onderzoek in onderwijs, productie, onderzoek, inspectie en controle. Dit artikel is verschenen in VMT 14 van 23 november 2018.

Meer magazine-artikelen

Laatste digitale VMT's

vmt 15 cover

VMT 15 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

VMT 2018 - 14

VMT 14 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

VMT 2018 - 13

VMT 13 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

VMT 2018 - 12

VMT 12 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

VMT 2018 - 11

VMT 11 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

Meer digitale VMT's