Lees hier online het vakblad VMT

Hier lees je als abonnee van VMT, dé vaktitel voor de foodprofessional, het vakblad digitaal.

Laatste magazine-artikelen

Rob van Lint

NVWA: 'Veel te doen in korte tijd' Rob van Lint volgde 1 juli vorig jaar Harry Paul op als inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Fipronil eiste meteen zijn aandacht, maar ook kennisbehoud in de eigen organisatie, een afwijkend standpunt voor Vital en samenwerking met het bedrijfsleven. Hoe kijkt de algemeen directeur terug op zijn eerste jaar waarin zijn organisatie kantelde? Dit artikel is verschenen in VMT 7 van 1 juni 2018.

Verpakkingen

Regelgeving voor etiketten tiert welig De Europese wet- en regelgeving voor etikettering is in ruim zeven jaar uitgegroeid tot een omvangrijk systeem van voorschriften en regels. Vorig jaar is er niet veel aan toegevoegd en de verwachting is dat dit ook komend jaar niet gebeurt. Wel worden onduidelijkheden en onvolledigheden aangepakt. Een kort overzicht van de stand van zaken.Dit artikel is verschenen in VMT 7 van 1 juni 2018.

etiket vmt 7

Etiket niet langer bron van waarheid Productinformatie is in de gedigitaliseerde wereld een enorme uitdaging voor fabrikanten. Want wie beschikt over de recentste receptuur, voedingswaarden, allergenen en ingrediënten? Deze informatie centraal bijhouden is net zo’n uitdaging als deze data beschikbaar stellen aan alle externe partijen. Maar onmogelijk is het zeker niet. Dit artikel is verschenen in VMT 7 van 1 juni 2018.

productnaam vmt 7

Vergeet beschermde benaming niet In Europa zijn veel benamingen voor landbouwproducten en levensmiddelen beschermd. Alleen producten die voldoen aan de strenge eisen uit het productdossier mogen gebruikmaken van de bijbehorende beschermde naam. In het dossier staat bijvoorbeeld tot in detail beschreven op welke manier het product moet worden gemaakt en – belangrijker nog – waar het vandaan komt. Dit artikel is verschenen in VMT 7 van 1 juni 2018.

Meer magazine-artikelen

Laatste digitale VMT's

VMT 2018 - 07

VMT 7 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

vmt 2018 - 06

VMT 6 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

vmt 5 2018

VMT 5 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

2018 - 04

VMT 4 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

vmt 3 2018

VMT 3 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

Meer digitale VMT's