Lees hier online het vakblad VMT

Hier lees je als abonnee van VMT, dé vaktitel voor de foodprofessional, het vakblad digitaal.

Laatste magazine-artikelen

lactalis vmt 2

Reinigingslessen uit Lactalis-recall De Franse zuivelproducent Lactalis zette vorig jaar op 8 december een recall in van babymelkpoeder. De Franse overheid had geconstateerd dat 35 baby’s ziek waren geworden door babymelkpoeder. Daarvan waren 31 gevallen te herleiden naar de fabriek in Craon. Een sproeidroogtoren zou de besmettingsbron zijn. Wat zijn de lessen uit deze case? Dit artikel is verschenen in VMT 2 van 16 februari 2018.

listeria vmt 2

Fagen specifiek wapen tegen listeria Voedselproducenten beschikken over een nieuw biologisch wapen in de strijd tegen onvermijdelijke pathogenen: fagen. Hun hygiënemaatregelen en HACCP-systeem blijken niet meer afdoende om bijvoorbeeld een listeriabesmetting het hoofd te bieden. Nu kunnen ook fagen worden ingezet. Dit artikel is verschenen in VMT 2 van 16 februari 2018.

damp vmt 2

Droog infectiedruk verlagen Een droge damp van vrije radicalen op basis van waterstofperoxide kan micro-organismes en virussen in de hele productieruimte van een voedingsmiddelenbedrijf reduceren. Van oorsprong komt het Nocospray-concept uit de medische industrie, waar het sinds 2005 wereldwijd wordt gebruikt. Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden gaf in 2015 een toelating af voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie. Dit artikel is verschenen in VMT 2 van 16 februari 2018.

vegetarisch vmt 1 18

‘Jonge generatie wil vegetarisch’ Bij Meatless is sinds begin dit jaar de productie verdubbeld. Jos Hugense liet een nieuwe proceslijn installeren in de fabriek in Goes voor de gelijknamige Meatlessvezel, die toe te passen is in vegetarische producten en vleesproducten. “Vega groeit hard”, constateert de ondernemer. “Er is echter meer nodig voor een groter marktaandeel: een betere kwaliteit, meer variatie en een betere prijsverhouding tussen vlees en vega.” Dit artikel is verschenen in VMT 1 van 26 januari 2018.

Meer magazine-artikelen

Laatste digitale VMT's

VMT 2018 - 02

VMT 02 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

VMT 2018 - 01

VMT 01 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

2017 - 16

VMT 16 (2017) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

2017-15

VMT 15 (2017) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

2017-14

VMT 14 (2017) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

Meer digitale VMT's

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X