Lees hier online het vakblad VMT

Hier lees je als abonnee van VMT, dé vaktitel voor de foodprofessional, het vakblad digitaal.

Laatste magazine-artikelen

Koeien vmt 12

Chemische gevaren in de zuivelketen: Ketenstudie Rikilt WUR geeft antwoorden Welke chemische gevaren zijn het belangrijkste in de zuivelketen? Hoe worden deze gevaren in de keten geïntroduceerd? En wat is ertegen te doen? Die vragen zijn beantwoord in een ketenstudie van Rikilt Wageningen University & Research in opdracht van NVWA-BuRO. De belangrijkste resultaten op een rij. Dit artikel is verschenen in VMT 12 van 19 oktober.

Jute zak

RIVM richt onderzoek op de inname van MOAH De levensmiddelenindustrie lag onder vuur toen Foodwatch in november 2015 haar onderzoek naar de aanwezigheid van minerale oliën publiceerde. De suggestie was duidelijk: fabrikanten, groot en klein, brachten onveilige levensmiddelen op de markt. Is nu, drie jaar later, de storm (in het glas water) gaan liggen? Hoogste tijd om het spreekwoordelijke net op te halen. Wat was er aan de hand, waren sommige maatregelen overbodig en hoe nu verder? Dit artikel is verschenen in VMT 12 van 19 oktober.

Brexit

Dit zijn de gevolgen voor handel in voedingsmiddelen na de Brexit Bijna dagelijks berichten de media over de Brexit, het vertrek van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU). Het formele lidmaatschap eindigt uiterlijk 29 maart 2019. Welke gevolgen staan er voor de voedingsmiddelenindustrie op stapel? Dit artikel is verschenen in VMT 12 van 19 oktober 2018.

Nicolette Klijn vmt 12

'Meldt bio issues proactief': Nicolette Klijn, directeur Skal Biocontrole over veranderende sector Enkele dagen nadat Skal Biocontrole het 5000ste biologische bedrijf registreert, kijkt Nicolette Klijn terug op haar eerste halfjaar als directeur. Opgaan in de NVWA wijst zij af. Veel te groot. De eierverwerkende industrie moet de gehele keten beter organiseren terwijl producenten met grote volumes bioproducten zich moeten aansluiten bij biologische sectororganisaties. “Meldt nieuwe ingrediënten en issues proactief!” Dit artikel is verschenen in VMT 12 van 19 oktober.

Meer magazine-artikelen

Laatste digitale VMT's

VMT 2018 - 12

VMT 12 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

VMT 2018 - 11

VMT 11 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

VMT 2018 - 10

VMT 10 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

VMT 2018 - 09

VMT 9 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

VMT 2018 - 08

VMT 8 (2018) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

Meer digitale VMT's