Zuivelhoeve gebruikt minder E-nummers in Out of Home zuivel

Twekkelo, 15 maart 2017 15:00 | Jael Lambers

Zuivelhoeve past de receptuur van de Out of Home zuivel aan. De producten worden vanaf nu bereid met verse weidemelk en er worden geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen toegevoegd.

Het Twentse Zuivelhoeve wil hiermee bijdragen aan de gezondheid van mensen in een zorgomgeving. “Zuivel past in een gezond en volwaardig voedingspatroon. Naast eiwitten is zuivel een eenvoudige bron om vitamine B2, B12 en calcium binnen te krijgen”, aldus Maaike Aarnink, diëtist Zuivelhoeve.

Plantenextracten en natuurlijke aroma’s

Zuivelhoeve heeft er voor gekozen om gebruik te maken van vrucht- en plantenextracten als kleurstof, zoals wortel. Het bedrijf zal ook alleen nog maar gebruik maken natuurlijke aroma’s. “Daarbij worden er minder E-nummers gebruikt en is het suikergehalte in de producten verlaagd,” vertelt Aarnink.

De verpakkingen zullen worden voorzien van een weidemelklogo en gras op de vernieuwde seal van de bakjes. Op deze manier wil Zuivelhoeve de ‘vernatuurlijking’ ook zichtbaar maken op de nieuwe verpakkingen.

Energie- en eiwitverrijkt

Naast de standaardproducten heeft Zuivelhoeve een speciaal assortiment vla en pap waar geen suikers in zitten en die verrijkt zijn met energie- en eiwit. Aarnink: “De verbeterde receptuur geeft de vla een zachtere, natuurlijkere uitstraling en maakt de smaak minder kunstmatig . In de yoghurt is het fruit verbeterd en is gemodificeerd zetmeel vervangen door onbewerkt zetmeel. Wat betreft de pap zijn de smaken van de energie- en eiwitverrijkte pappen verbeterd.”

Het Twentse Zuivelhoeve wil met de vernieuwde producten bijdragen aan de gezondheid van mensen in een zorgomgeving. “Zuivel past in een gezond en volwaardig voedingspatroon. Naast eiwitten is zuivel een eenvoudige bron om vitamine B2, B12 en calcium binnen te krijgen”, aldus Aarnink.

Zuivelhoeve presenteert het nieuwe Out of Home-assortiment op de ZorgTotaalbeurs, die tot 16 maar plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X