Toolkit moet helpen risico’s op minerale oliën op te diepen

Den Haag, 18 mei 2017 11:41 | Jael Lambers

De Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) lanceert een toolkit om de risico’s op de aanwezigheid van minerale oliën in kaart te brengen. Hiermee hoopt de federatie de voedselveiligheid beter te beheersen.

De FNLI ontwikkelde de toolkit voor samengestelde producten.

Van teelt tot verwerking

De classificatietool bestaat uit zeven tabbladen in Excel, waarvan het eerste een disclaimer bevat.

Op de daarop volgende vier tabbladen kan de producent informatie over de gebruikte ingrediënten en processtappen, van teelt tot verwerking, beantwoorden met voorgeprogrammeerde antwoorden die in het Excel bestand staan opgesteld.

In het laatste tabblad ‘Finish Dash board’ wordt een overzicht gepresenteerd waarin de grootste verontreinigingsrisico’s met minerale oliën gepresenteerd worden in een tabel.

De volledige classificatietoolkit van de FNLI is hier te downloaden.

Veilig gebruik voedselcontactmaterialen

FNLI lichte haar toolkit op 11 mei toe aan haar leden. Tegelijkertijd informeerde zij hen over de verantwoordelijkheden ten aanzien van het veilige gebruik van voedselcontactmaterialen en de grootste risico’s van mogelijke aanwezigheid van minerale oliën.

Dit deed de federatie in samenwerking met de Nederlandse rubber- en kunststofindustrie (NRK) en de Nederlandse verf- en drukinktindustrie (VVVF).

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X