Suiker Unie en vakbonden akkoord over cao

Dinteloord , 12 juli 2017 10:22 | Maurice de Jong

De door CNV Vakmensen aangekondigde acties bij Suiker Unie zijn van de baan. De bond en het voedingsbedrijf bereikten een akkoord over een cao voor de 780 werknemers.

“We zijn eruit, acties zijn hiermee van de baan”, zegt onderhandelaar Arjan Baselmans van CNV Vakmensen. “We leggen dit resultaat positief voor aan onze leden.”

De cao geldt voor twee jaar: van 1 april 2017 tot 1 april 2019. In die tijd stijgen de lonen met 4,5%.

Regeling

Ook de zogeheten 80 (80% werken)-90 (90% salaris) -100 (100% pensioenopbouw)-regeling blijft van kracht voor werknemers vanaf 58 jaar zo spraken de partijen af.

Suiker Unie wilde die regeling versoberen, maar ziet daar nu onder druk van acties vanaf. De regeling blijft”, zegt Baselmans.

“We gaan met elkaar ook werken aan een gezonder rooster voor de ploegendienst. En voor uitzendkrachten geldt dat zij in hetzelfde rooster en met dezelfde pauzetijden werken als vaste medewerkers.”

Vakopleiding

Suiker Unie maakt werk van het ontwikkelen en scholen van uitzendkrachten, bijvoorbeeld in de vorm van een erkende vakopleiding.

Baselmans: “Suiker Unie spant zich ook in om uitzendkrachten geschikt te maken voor vacatures. Het is de bedoeling om hen, waar mogelijk, aan te stellen op vaste functies.”

De cao geldt voor 780 werknemers van de Suiker Unie en moederbedrijf Royal Cosun. Het gaat onder meer om der vestigingen in Hoogkerk, Zwolle, Dinteloord en Roosendaal. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X