Project Food from Food steunt verwaarding van plantaardige nevenstromen

Antwerpen (België), 21 april 2017 12:59 | Jael Lambers

Het nieuwe initiatief 'Food from Food' gaat innovaties steunen die producten als vezels, vitamines en eiwitten uit plantaardige nevenstromen halen. Het Vlaams-Nederlandse project van Interreg krijgt 2,5 miljoen werkkapitaal.

Met het initiatief hoopt Interreg de innovaties op het gebied verwaarding van plantaardige nevenstromen tot voedingsmiddelen te versnellen.

Kennis en kunde

Het project 'Food from Food' is de uitdaging aangegaan om vezels, vitamines en eiwitten uit plantaardige nevenstromen te halen en de nieuwe innovaties op dit gebied te versnellen. De partijen zijn onder andere bezig met de vergroting van het marktbereik, het delen van technologische faciliteiten, en het uitwisselen van kennis en kunde.

Digitaal platform

Via een digitaal platform kunnen deelnemers op een eenvoudige manier kennis, beschikbare technologieën en testfaciliteiten delen.

Nieuwe ideeën en samenwerkingspartners

Food from Food organiseert ook speciale bijeenkomsten. Daar kunnen verschillende partijen als Food Tech Brainport, Van Rijsing Groep, Bodec, HAS hogeschool en Boerenbond hun ideeën en kennis uit wisselen.

Ook wordt de samenwerking tussen verschillende partijen gestimuleerd binnen het project. Zo zal ‘Food from Food’ eventuele samenwerkingspartners aan elkaar helpen koppelen.

Onderzoeksfaciliteiten

Deelnemende bedrijven kunnen hun producten en processen laten testen in de onderzoeksfaciliteiten die het project biedt. ‘Food from Food’ wil twintig van dit soort projecten financieren met een maximaal budget van €40.000, voor onder andere pilottesten.

Het ‘Food from Food’ project wordt gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en loopt tot 31 december 2019. Interreg, Provincie Noord-Brabant, Provincie Limburg, Provincie Oost-Vlaanderen en het ministerie van Economische Zaken steken samen ruim 2,5 miljoen euro in het project.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X