Praktijkgids ‘Bijzondere voeding en voedingssupplementen’ leidt fabrikanten door regelgeving

Den Haag, 14 juli 2017 09:00 | Tessa van Glabbeek

Onlangs verscheen de praktijkgids ‘Bijzondere voeding en voedingssupplementen’. In deze praktijkgids worden de ontwikkelen op het gebied van regelgeving beschreven.

De gids beschrijft de ontwikkelingen op het gebied van regelgeving. Die wordt in kaart gebracht en waar mogelijk voorzien van voorbeelden en uitleg.

Verordening Bijzondere Voeding

De regelgeving voor bijzondere voeding is continu in beweging. Op Europees niveau is in 2013 de Verordening Bijzondere Voeding (609/2013) vastgesteld. De bijbehorende verordeningen met specifieke regels voor zuigelingenvoeding en medische voeding zijn inmiddels bekendgemaakt.

Aanvullende eisen

Het is dus de hoogste tijd voor levensmiddelenproducenten om zich voor te bereiden op deze nieuwe regels. Dat is niet makkelijk, juist bij de wetgeving voor bijzondere voeding is het lastig om door de bomen het bos nog te zien.

Producenten moeten namelijk niet alleen voldoen aan de regels voor reguliere voeding, maar ook aan de aanvullende eisen voor bijzondere voeding. De praktijkgids ‘Bijzondere voeding en voedingssupplementen’ heeft tot doel producenten te helpen met dat proces.

Richtlijn Voedingssupplementen

Ook voedingssupplementen krijgen aandacht in de praktijkgids. De Richtlijn Voedingssupplementen (2002/46) bestaat alweer vijftien jaar, maar producenten blijven aanlopen tegen ingewikkelde onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan gezondheidsclaims bij kruidenpreparaten en de nog altijd niet-geharmoniseerde maximumhoeveelheden vitaminen en mineralen in supplementen. Ook hiervoor is de praktijkgids een uitkomst.

De Praktijkgids Bijzondere voeding en voedingssupplementen’ is te berkrijgen in de boekhandel en via www.sdu.nl

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X