‘Overheid moet investeren in Smart Industry’

Den Haag, 17 februari 2017 16:49 | Jael Lambers

Het Smart Industry team wil dat het nieuwe kabinet investeert in Smart Industry. ‘Nederland moet in een hogere versnelling komen’, is de belangrijkste boodschap van Smart Industry en aangesloten partners.

Deze boodschap werd gisteren gegeven tijdens het jaarlijkse Smart Industry Jaarevent, gehouden in de Media Plaza Jaarbeurs Utrecht.

“We staan voor een groot aantal transities, zoals de energietransitie, digitalisering en de circulaire economie. Smart Industry biedt de uitgelezen mogelijkheid om hier aan bij te dragen. Daarnaast ondersteunt Smart Industry het onderwijs en de arbeidsmarkt om mensen voor te bereiden op het werk van morgen,” meldt Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter van het Smart Industry team.

Komende verkiezingen

Het bedrijf vraagt het aankomende kabinet om te investeren via een publiek-privaat programma in onderzoek en in de Fieldlabs, en de ambitie te vergroten dat Nederland het expertisecentrum wordt op het gebied van datasharing in de industrie. Datasharing is voor Smart Industry een cruciaal aspect, doordat op deze manier de samenwerking effectiever kan worden gemaakt voor meerdere partijen.

“Nederland kan zich onderscheiden door op dit cruciale onderdeel haar goede positie verder uit te bouwen. Dat is goed voor de mondiale concurrentiepositie van onze maakindustrie en voor de concurrentiepositie van de ICT-sector en dus werkgelegenheid,” aldus Roelof-Jan Vink, woordvoerder TNO.

Verder verwacht het Smart Industry-team innovatie van het onderwijs, zodat er goed opgeleid personeel geleverd wordt. Bovendien willen ze bedrijven objectiever laten inzien waar ze staan ten aanzien van het niveau van implementatie van Smart Industry technologie en organisatie. Op deze manier is het mogelijk voor  bedrijven om in te spelen op de mogelijkheden die ze al hebben. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X