NVWA schorst Noord Nederlandse pluimveeslachthuis

Utrecht, 18 april 2017 11:35 | Jael Lambers

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) schorst een Noord Nederlandse pluimveeslachthuis. Het slachthuis wordt geschorst, omdat het de regels voor het welzijn en gezondheid van de dieren niet naleeft.

De NVWA neemt sinds 2015 dagelijks steekproeven bij de 18 grote pluimveeslachthuizen van Nederland, om te onderzoeken of ze zich aan de wet- en regelgeving houden voor het welzijn en de gezondheid van het pluimvee.

Ongewenst effect

De NVWA zag bij het pluimveeslachthuis geen structurele verbeteringen. Het pluimveeslachthuis had een plan van aanpak opgesteld, dat volgens het NVWA niet concreet genoeg was. De autoriteit zag geen andere oplossing dan het slachthuis te schorsen.

Maatregelen

Wanneer een slachthuis niet aan de wet- en regelgeving voldoet wordt er door de NVWA een boete gegeven en maatregelen in werking gezet, zodat het bedrijf toch de regels na zal leven. Daarnaast laat het NVWA in een gesprek weten welke punten in het slachthuis meer aandacht verdienen.

Wanneer de maatregelen geen gewenst effect hebben, spitst de NVWA het toezicht toe en worden er strengere maatregelen genomen. Deze maatregelen kunnen leiden tot een sluiting van pluimveeslachthuizen, die eventueel weer opgeheven worden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X