Jumbo haalt gerookte snijworst terug vanwege Listeria

Veghel, 20 maart 2017 07:00 | Redactie VMT

Jumbo vraagt consumenten die het merkloze product Gesneden Snijworst gerookt met een THT datum van 29-4-2017 en 30-4-2017 hebben gekocht deze niet te consumeren en terug te brengen.

De recall van de gerookte snijworst is een maatregel in verband met de mogelijke aanwezigheid van de Listeria-bacterie, aangetoond in een routinematige kwaliteitscontrole. Wanneer deze bacterie bovenmatig aanwezig is, kan het consumeren van de genoemde producten een gevaar vormen voor de gezondheid, met name bij zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.

De snijworst is afkomstig valeverancier Alfok B.V., meldt Jumbo Supermarkten. Jumbo over de recall: "Jumbo vindt voedselveiligheid uiterst belangrijk. Daarom hebben leveranciers een door Jumbo verplicht gesteld gecertificeerd voedselveiligheidssysteem. De certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke partijen. Ook staan de voedselveiligheid-gecertificeerde leveranciers onder toezicht van de controle-instanties (zoals de NVWA) en voert Jumbo zelf diverse kwaliteitscontroles uit. Hierdoor wordt de kwaliteit en voedselveiligheid gewaarborgd. Indien Jumbo ook maar de geringste twijfel heeft aan de voedselveiligheid, zal zij haar klanten altijd beschermen door de benodigde acties te ondernemen zoals nu wordt gedaan met deze zogenoemde recall."

De veiligheidswaarschuwing geldt voor de volgende producten:
Gesneden Snijworst gerookt
THT 29-4-2017 en THT 30-4-2017
EAN productcode 8712409301306

De NVWA-waarschuwing is hier te vinden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X