Iraanse zuivelsector wil gebruik maken van Nederlandse kennis

Wageningen, 12 juli 2017 13:43 | Tessa van Glabbeek

Gerelateerde berichten

De Iraanse zuivelsector wil graag gebruik maken van Nederlandse kennis om haar concurrentiepositie te verbeteren.

Wageningen University & Research heeft in opdracht van het ministerie van Economische Zaken de mogelijkheden voor een Nederlands-Iraanse samenwerking onderzocht. De Iraanse zuivelsector wil gebruik maken van Nederlandse kennis om te kunnen exporteren naar onder andere Irak, Afghanistan en Rusland. Een eventuele samenwerking kan ook een positief economisch effect hebben voor de Nederlandse bedrijven in de zuivelsector.

Vier verbeterpunten

De terreinen waar op verbeterd moet worden zijn: melkkwaliteitsborging, voervoorziening inclusief kwaliteitsborging, efficiënt watergebruik en educatie. De zuivelproductie in Iran is gestegen tot bijna 9 miljard kilogram per jaar. De productie en kwaliteit is echter nog niet voldoende om te kunnen exporteren.

Waterefficiënte productie

In Iran is water erg schaars en daarom hecht de overheid veel waarde aan een efficiënter gebruik van water. Nederland heeft veel internationale ervaring met waterefficiënte productie van gewassen zowel op boerderijniveau als bij het organiseren van waterbeheer op regionaal en landelijk niveau. Daarnaast kan Nederland helpen bij het goed trainen van medewerkers.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X