Investeerder start fonds voor duurzame voedingsmiddelen

Amsterdam, 6 oktober 2014 12:24 | Maurice de Jong

Voedingsbedrijven die zich richten op duurzame en gezonde voedingsmiddelen kunnen mogelijk putten uit het Sustainable Food Fund. Het investeringsfonds met een beoogd startkapitaal van €75 miljoen richt zich uitsluitend op duurzame en gezonde voeding.

Het fonds opgericht door Pulsar Network Capital wil investeren in vijftien tot twintig bedrijven in de segmenten voeding, duurzaamheid, water- en voedingstechnologie. De ondernemingen dienen bij te dragen aan een gezonde, transparante en duurzame voedselketen.

Duurzame innovatie

Het Sustainable Food Fund stelt wel duidelijke eisen aan het participeren in bedrijven. Een hoog renderend bedrijfsmodel en een focus op de creatie van sociale en duurzame innovatie. Het fonds hoopt ‘zijn’ bedrijven te kunnen transformeren tot internationale marktleiders. De oprichting van het Sustainable Food Fund nam ruim een jaar in beslag. De initiatiefnemers besloten om in plaats van eerst geld op te halen, eerst te beginnen met het opbouwen van een portfolio. Nu dat langzaam vorm krijgt, breidt het fonds verder uit door het aanstellen van ervaren investeringsmanagers.

Geld ophalen

“Nu wij het portfolio en het aantal strategische partnerships aan het uitbreiden zijn, is de tijd rijp om de deur te openen voor mede-investeerders”, zegt oprichter en managing partner van het fonds Patrick Driessen. Naast het nastreven van een goed financieel rendement moet het leveren van een bijdrage aan een gezondere wereld ook een belangrijk doel zijn van de mede-investeerders, benadrukt Driessen. Het Sustainable Food Fund staat open voor deelnemingen investeerders. De investeringscriteria zijn te vinden op de website van Pulsar Network Capital. Ook kan er voor meer informatie contact worden opgenomen met:

Patrick Driessen – Managing Partner patrick@pulsarnetworkcapital.com) Peter van Bommel – Partner & CFO peter@pulsarnetworkcapital.com)