Inschrijving Food Valley Award 2015 geopend (video)

WAGENINGEN, 26 maart 2015 16:26 | Denise Doornebosch

De inschrijving voor de 11e editie van de Food Valley Award, een initiatief van Food Valley NL, is geopend.

De Food Valley Award is een van de meest prestigieuze prijzen voor innovatie in de Nederlandse agri-, food-, feed- en hortisector.

De winnaar van de Food Valley Award ontvangt:

  • Een professionele promotiefilm van de innovatie (ook voor de genomineerden).
  • Volledig verzorgde publicatie van de innovatie, op www.dutchfoodinnovations.com, een Engelstalige website met Nederlandse innovaties.
  • Wereldwijde profilering van de innovatie door Food Valley NL en toegang tot het internationale netwerk van Food Valley NL.
  • Een publicatie over de innovatie in editie 4/2015 van Holland Food Innovations, het internationale vakblad over Nederlandse innovaties. Een uitgave van Food Valley NL en MYbusinessmedia, uitgever van onder meer VMT en Voeding Nu.
  • Een kunstwerk van de hand van Olav Slingerland, een certificaat en een judicium.
  • Een tweejarig gouden lidmaatschap van de Food Valley Society.

Criteria

De genomineerden en de uiteindelijke winnaar worden bepaald door een onafhankelijke vakjury. De jury beoordeelt de inzendingen op het innovatieve karakter en de economische haalbaarheid. Daarnaast kan ook de originaliteit en/of mate van samenwerking binnen het project of initiatief door de jury beloond worden.

JFPT foodlife

In 2014 won JFPT foodlife de Food Valley Award met de Pluckr, een nieuw type druivenonttrosser. “Het winnen van deze prijs heeft ons wereldwijd enorm veel aandacht opgeleverd,” vertelt Jeroen Lijkendijk van JFPT foodlife.

Pluckr

“We hebben veel aanvragen gehad, vooral van druiventelers die geïnteresseerd zijn in het verminderen van beschadiging van de vruchten. Inmiddels draaien er Pluckr-machines in de Verenigde Staten, Engeland en Spanje. Ook heeft een groot tomatenbedrijf serieuze belangstelling voor de machine.”

De Food Valley Award wordt uitgereikt tijdens de Food Valley Expo op 13 oktober 2015 in Wageningen.

Voor meer informatie, zie: www.foodvalleyaward.nl

Winnaars en genomineerden aan het woord: