Innovatie, integriteit en ondernemerschap op Food Future Event

Den Bosch, 23 januari 2017 10:56 | Dionne Irving

Hoe heeft Kraft Heinz de productverbetering bij Honig gerealiseerd? Hoe realiseert Vion transparante voedselketens? En hoe stimuleert DSM Venturing innovatie in food? U hoort het allemaal tijdens het Food Future Event op 23 maart.

Het Food Future Event van VMT geeft u in één dag een update van de laatste ontwikkelingen op het gebied van productintegriteit, productontwikkeling, voedselveiligheid, en ondernemerschap in food.

 

Jaarprijs Goede Voeding

Nieuw dit jaar is dat de Jaarprijs Goede Voeding 2017 tijdens het Food Future Event wordt uitgereikt aan een voedingsmiddelenbedrijf dat aantoonbaar bijdraagt aan een gezonder voedingspatroon. Dit jaar zijn er 24 inzendingen voor de Jaarprijs Goede Voeding ingezonden. “Het zijn minder inzendingen dan vorig jaar, maar ze zijn kwalitatief beter,” reageert Hans Kraak, secretaris van de jury en hoofdredacteur van Voeding nu.

 

Aan de Jaarprijs Goede Voeding is een tweede competitie gekoppeld: Boost Dutch Health. Hierbij prijst de jury een initiatief dat een boost kan geven aan een gezondere leefstijl of voeding van de Nederlanders. Voor deze nieuwe prijs heeft de jury vijf inzendingen ontvangen.

 

Integriteit

Een van de onderwerpen die op het event wordt uitgediept is integriteit. 2017 wordt het jaar van productintegriteit. Transparantie in de keten en traceerbaarheid door de hele keten heen zijn daarbij een voorwaarde. Drie schema-eigenaren vertellen over hun visie op integriteit en hoe hiermee wordt omgegaan in de schema’s.

 

Ook de technologie blockchain komt aan bod. Voedselfraude, kinderarbeid, boskap en uitbuiting: deze problemen in de keten behoren nog lang niet tot het verleden. Technologie zal een steeds grotere rol spelen om integriteitsproblemen in de keten op te lossen.

 

Productverbetering

Plenair vertelt Heinz Kraft hoe zij productverbetering bij Honig hebben aangepakt. In de sessie productontwikkeling gaan dieper in op het onderwerp. Het ministerie van VWS vertelt wat zij doen aan productverbetering en wat de resultaten zijn van de aandacht die de minister aan dit onderwerp heeft gegeven tijdens het EU-voorzitterschap. Daarnaast horen we ook van productverbetering in de praktijk. De algemeen directeur van Peijnenburg vertelt hoe zijn bedrijf de ontbijtkoek en het hele productportfolio gezonder maakte.

In beide sessies discussiëren we met het publiek over productverbetering. We interviewen ook de kersverse winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding.

 

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn traceerbaarbeid, innovatie door startups en de laatste stand van zaken rond minerale oliën.

 

Bekijk het gehele programma van het Food Future Event

Schrijf u in (tot en met 15 februari geldt een vroegboekkorting van 100€)

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X