Hogere suikerproductie, meer magneten nodig

Waalre, 13 juli 2017 12:03 | Maurice de Jong

Het vrijgeven van de Europese suikermarkt biedt niet alleen voordelen aan suikerfabrikanten, maar ook aan producenten van magneten. Die kunnen grove ijzerdelen uit productiestromen filtreren.

Volgens magnetenproducent Goudsmit Magnetics uit Waalre zorgt het opheffen van restricties op de suikermarkt en de toegenomen eisen van voedingsmiddelenbedrijven voor een grotere vraag naar magneten.

Munitie

Het gaat om magneten die zowel grove als fijne (vanaf 10 micron) ijzerdelen uit de productiestromen kunnen halen. Maar ook bij het rooien van suikerbieten zijn magneten geen overbodige luxe, aldus Goudsmit. Hierbij kunnen namelijk ijzerdelen meekomen.

Ook komt het voor dat er munitie tussen de oogst zit. Om te voorkomen dat deze ijzerdelen in de productie terechtkomen, is het mogelijk om vangmagneten boven de invoerlijn buiten de fabriek te plaatsen.

Rooien en kristallisatieproces

Na de vangmagneten kunnen zogeheten ‘chutemagneten’ verderop in het productieproces de resterende zichtbare ijzerdelen verwijderen.
Na het kristallisatieproces van suiker zijn er nog de ‘Cleanflow’ magneten die de allerkleinste ijzervervuilingen uitfiltreren. “Dit voorkomt schadeclaims”, aldus Goudsmit dat zo een ook verdient aan de vrijgegeven van de Europese suikermarkt.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X