Heineken gaat brood bakken

Amsterdam, 15 maart 2017 12:47 | Tessa van Glabbeek

Biermerk Heineken opent binnenkort zijn eigen bakkerij in Amsterdam waar broden gebakken worden met een bijzonder ingrediënt: A-gist.

De samenwerking tussen Heineken en Meester Boulanger Mark Plaating resulteert in een speciaal borrelbrood met Heineken A-gist.

Heineken Bakery

Dit gist wordt al ruim honderd jaar gebruikt in het pils van het biermerk. Van 18 tot en met 21 maart 2017 is in Amsterdam een tijdelijke bakkerij geopend dat de naam The Heineken Bakery draagt.

A-gist

Meester Boulanger Mark Plaating twijfelde geen seconde toen Heineken voorstelde om samen te werken.

“Toen Heineken mij vroeg, heb ik geen seconde getwijfeld. Het was nog best spannend aangezien de A-gist een heel ander soort gist is dan dat ik normaal voor mijn broden gebruik. Bakkersgist is ontwikkeld om snel veel volume te creëren. De A-gist komt echter veel trager op gang en hierdoor zit er veel meer smaak in het brood.”

Bakkersgilde

De broden van The Heineken Bakery worden verkocht voor twee euro per stuk. De volledige opbrengst wordt geschonken aan de Nederlandse Bakkersgilde. Van 18 tot en met 21 maart is de bakkerij elke dag geopend van 12.00 tot 21.00 uur aan de Vijzelgracht 37hs in Amsterdam.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X