Greenfence geldt als Uber van de voedselsector

's-Hertogenbosch, 6 februari 2017 10:44 | Maurice de Jong

Open-economieplatform Greenfence streeft ernaar om zowel qua transparantie als traceerbaarheid samenwerkingsverbanden te smeden tussen ketenpartijen. Krijgt de voedingsindustrie te maken met een fenomeen a la Uber? CEO Mitch Chait van de Amerikaanse startup zal uitleg geven op het Food Future Event op 23 maart.

Bij open economie platformen kunnen bedrijven hun leveranciers uitnodigen een openbaar profiel aan te maken. Daar waar Uber en Airbnb respectievelijk de taxi- en vrije tijdssector voorgoed hebben veranderd, kan een open-economieplatform als Greenfence hetzelfde effect hebben op de voedingsindustrie?

Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA) acht die kans aanwezig. Greenfence (CEO Mitch spreekt op het Food Future Event) kan traditionele bedrijfsmodellen in de toetsings-, inspectie- en certificeringsmarkt (TIC) zal verstoren, denkt LRQA . Het auditbedrijf zegt zich daarom proactief op te stellen en zal daarom gebruikmaken van Greenfence.

Big data

Greenfence uit Silicon Valley geldt als één van de eerste platformtechnologieën die de TIC-markt bedient. LRQA stelt dat de start-up “ongekende mogelijkheden op het gebied van connectiviteit, uitbreidbarheid en interoperabiliteit van bestaande databases, schema’s en systemen biedt.”

Het open-economieplatform maakt gebruik van kunstmatige intelligentie, big data en intelligente automatisering om op die wijze grote organisaties met de kleinste leveranciers te kunnen verbinden. LRQA denkt dat Greenfence organisaties met complexe, risicovolle toeleveringsketens zoals de voedselvoorziening een betere zekerheid biedt.

Digitale audits

LRQA ziet de Amerikaanse start-up niet als een concurrent, eerder als een aanvulling. Het auditbedrijf zal de conventionele toetsing combineren met digitale monitoring- en auditoplossingen. Dit biedt goede inzichten: er wordt niet gekeken naar wat er mis ging, maar wat mis zou kunnen gaan.

LRQA zegt bestaande audit- en inspectieprocessen te zullen uitbreiden en verder te ontwikkelen om het vertrouwen in de toeleveringsketen te verbeteren en onder andere bestaande en mogelijke risico’s doeltreffender aan te pakken.

Innoveren in voedings- en drankensector

John Rowley, directeur van LRQA: "De samenwerking tussen LRQA en Greenfence laat zien dat LR wil investeren in de toekomst door middel van op technologie gebaseerde diensten die de klant meerwaarde bieden. LRQA krijgt daardoor een reputatie van innovator in de voedings- en drankensector door een reeks potentiële Platform Economy-diensten aan te bieden voor toeleveringsketens die technologie van Greenfence gebruiken. We zullen deze technologie ook gebruiken om mogelijkheden in andere markten van LR te verkennen."

Mitch Chait, CEO van Greenfence heeft ook lovende woorden voor LRQA. "LR bewijst al bijna 260 jaar in staat te zijn snel in te spelen op veranderingen van buitenaf om zo concurrerend te blijven en tegelijk groei te bewerkstelligen."

Food Future Event

Vincent Doumeizel, Vice President Food & Beverage van LRQAgaat tijdens het Food Future Event dieper in op de vraag of technologieën het antwoord zijn op de huidige integriteitsproblemen in de voedselketen. Via de LAQR Foundation wordt volop geïnvesteerd in nieuwe technologieën, zoals in het Alan Turing Institute dat de toepassingsmogelijkheden van blockchain onderzoekt.

Ook CEO Mitch Chait van Greenfence is één van de sprekers tijdens het Food Future Event.

Schrijf u direct in (tot en met 15 februari geldt een vroegboekkorting van 100€)

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X