Gaat Greenfence de voedselketen transformeren?

Den Bosch, 15 maart 2017 11:55 | Maurice de Jong

Technologie zal de transparantie in de voedselketens sterk verbeteren. Wat voor veranderingen brengt dit met zich mee? En wat zijn de risico’s. Op het Food Future Event van 23 maart in Den Bosch komt hierover meer duidelijkheid.

Voedselfraude, kinderarbeid, boskap en uitbuiting: deze problemen in de keten behoren nog lang niet tot het verleden. De tijdelijke schorsing van IOI toont aan dat ook certificering niet zaligmakend is. Technologie zal een steeds grotere rol spelen om integriteitsproblemen in de keten op te lossen.

Traceerbaarheid en transparantie

Niet alleen de hoeveelheid data stijgt, maar ook de ontwikkelingen om die met elkaar te delen volgen elkaar in rap tempo op. Als transparantie en traceerbaarheid door de keten een voorwaarde zijn en 2017 het jaar van de integriteit: hoe kunnnen we dat als industrie bewerkstelligen en wat is de rol van nieuwe technologieën zoals block chain en open economy platforms?

LRQA

Een platform dat mogelijk voor grote veranderingen kan zorgen is het Amerikaanse Greenfence. Topman Mitch Chait die overal ter wereld spreekt, verwacht dat zijn platform wel eens mainstream kan worden. Greenfence is in staat verbanden te leggen op het gebied van traceerbaarheid en transparantie tussen de ketenpartners. Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA) gelooft in dit platform en ziet het als ideale aanvulling.

Platformtechnologie

Greenfence uit Silicon Valley geldt als één van de eerste platformtechnologieën die de TIC-markt bedient. LRQA stelt dat de start-up “ongekende mogelijkheden op het gebied van connectiviteit, uitbreidbarheid en interoperabiliteit van bestaande databases, schema’s en systemen biedt”, zo liet de auditorganisatie weten op VMT.nl

Food Future Event

Op het Food Future Event 2017 op 23 maart in Den Bosch volop aandacht voor de rol van technologie in de keten. Naast Greenfence geven ook het Consumer Goods Forum en LRQA hun visie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X