FrieslandCampina start bouw van nieuw distributiecentrum

Meppel, 7 september 2017 12:40 | Sophie Laemers

Op woensdag 6 september startte FrieslandCampina met de bouw van een nieuw distributiecentrum. Dit moet medio 2018 gereed zijn.

Bij het slaan van de eerste paal waren burgemeester Korteland, Algemeen Directeur Marcel van Berlo van District 54 Vastgoed en Gerard Menting van FrieslandCampina aanwezig.

Het gezichtsveld van industrieterrein Meppel Noord II zal de komende maanden veranderen. Een nieuw en duurzaam distributiecentrum van 31.000 m2 zal in gebruik worden genomen voor opslag en overslag van zuivelproducten en is bestemd voor de exportmarkt.

Zuivelproducten

De opslag en overslag van zuivelproducten van de productlocaties in Beilen en Meppel gaat in het vernieuwde distributiecentrum (dc) plaatsvinden. Op dit moment vindt de opslag en overslag nog verspreid over vier magazijnen plaats op de locaties in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam.

CO2-reductie

Met de bouw van het dc wordt de uitstoot van CO2 gereduceerd, dankzij 1,5 miljoen bespaarde transportkilometers.

Werkgelegenheid

Daarnaast biedt het dc ruimte voor 45.000 palletplaatsen en werkgelegenheid aan circa 35 medewerkers.  Er is geen sprake van enig baanverlies. De distributiewerknemers van de vier magazijnen in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam krijgen andere distributiewerkzaamheden bij FrieslandCampina.

De magazijnen in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam stoppen in vorm die ze nu hebben. Ze gaan functioneren als doorstroom voor goederen naar het centrale db. Dit moet de efficiëntie van de distributie bij FrieslandCampina verhogen.

BREEAM-certificering

De nieuwbouw van het nieuwe distributiecentrum krijgt een BREEAM-certificering. Dit betekent dat de bouw op een duurzame manier en met duurzame materialen plaatsvindt.

Wereldwijd is een BREEAM-certificering het belangrijkste en meest toegepaste duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen. Daarbij wordt gekeken naar verschillende facetten, zoals afval, materialen, transport, water en milieu.

Groene ondernemers

Industrieterrein Noord II heeft als voordeel  dat er veel groen en water in de omgeving is. Bovendien geeft het gebied ondernemers ruimte om te ondernemen. Ook is bedrijventerrein Noord II gemakkelijk bereikbaar.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X