Food & Agri start-up challenge daagt Europese start-ups uit

Wageningen, 18 mei 2017 14:14 | Jael Lambers

Het Wageningse StartLife lanceerde de eerste Europese Food & Agri start-up challenge op 17 mei 2017. Nederland neemt hiermee het initiatief om Europese start-ups uit te dagen om met nieuwe oplossingen te komen.

StartLife daagt met deze competitie Europese start-ups uit om nieuwe oplossingen te presenteren op het gebied van voedselzekerheid, duurzaamheid, voedselkwaliteit, voedselveiligheid en gezond voedsel.

Industrie- en kennisinstellingen

Staatssecretaris Martijn van Dam maakte bekend dat FoodNexus, een consortium van meer dan vijftig partijen van industrie- en kennisinstellingen in Europa, de initiator is van de ‘European Food & Agri Startup of the Year Challenge’. Dit maakte Van Dam bekend op het tweede ‘Food & Agri Startup festival’, in Wageningen.

Start-up van het jaar

Start-ups zullen met elkaar strijden om de titel ‘European Food & Agri Start-up of the Year’. De winnaar zal een geldprijs in ontvangst nemen en een ondersteuningsprogramma van high-level mentoren en Europese foodbedrijven in de wacht slepen.

Ondersteuning

Jan Meiling, managing director StartLife: “Deze competitie is niet alleen bedoeld om nieuwe initiatieven te vinden, maar ook om start-ups ondersteuningsprogramma’s te bieden in de vorm van bootcamps, mentortrajecten en corporate-start-up-engagement sessies. Corporate-Startup Engagement is de rode draad in deze competitie.

Innitiatieven en ideeën

“Door dit in nationaal en in Europees verband te organiseren, ontstaat een goede ontwikkelroute voor deze start-ups en uitzicht op een Europees podium. Hierdoor ontwikkel je best-practices op de manier waarop initiatieven en ideeën van start-ups naar een hoger plan kunnen worden getild,” aldus Meiling.

Finale

De voorrondes vinden plaats in landen als Denemarken, Spanje, Ierland, Italië, Frankrijk, Zweden en Nederland. De Europese finale zal plaats vinden op de Wageningen Campus op 7 december.

Het Ministerie van Economische zaken draagt €200.000 euro bij aan de challenge.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X