Europees Parlement wil fraude met voedingsmiddelen harder aanpakken

Brussel, 16 maart 2017 16:33 | Jael Lambers

Het Europees Parlement gaat de inspectie van voedingsmiddelen flink aanscherpen. Daarmee wil het fraude met voedingsmiddelen bestrijden en het vertrouwen van de consument in de voedselketens te herstellen.

De nieuwe regels zorgen ervoor dat bevoegde autoriteiten sneller kunnen ingrijpen en fraude beter bestraft kan worden.

Straffen zal fraude goed bestrijden

“Na het paardenvleesschandaal hebben consumenten de traceerbaarheid en betrouwbaarheid van vlees in twijfel getrokken. Het Europees Parlement wil dan ook deze twijfel wegnemen door bevoegde autoriteiten het recht te geven de fraude aan te pakken”, zegt Karin Kadenbach, rapporteur van het Europees Parlement.

“Ik ben trots op het feit dat het Parlement het is gelukt boetes op te stellen die op het overtreden van de regels van toepassing zullen zijn. Deze straffen zullen namelijk een belangrijke methode zijn om de fraude goed te kunnen bestrijden.”

De nieuwe wetgeving omvat een uitgebreider en effectiever controlesysteem, gericht op het gebied van voedselveiligheid en de regels hiervan. Verder zal het de gezondheidsbenodigdheden voor zowel dieren als planten aanscherpen, en de aanduiding van biologische productie en de afkomst duidelijker maken. Deze punten moeten het vertrouwen van de consument herstellen in de voedingsmiddelenindustrie herstellen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X